Pover Twenthe fors onderuit bij AGOVV

Twenthe heeft de goede serie van de laatste weken geen vervolg kunnen geven. Na de 5-0 zege op ATC volgde er vanmiddag een 5-1 afstraffing bij AGOVV. De gastheer uit Apeldoorn kwam vlak voor rust gelukkig op voorsprong. Nijland maakte daarop gelijk, maar AGOVV besliste het duel vervolgens in een tijdsbestek van acht minuten door drie keer te scoren. Bij Twenthe was er sprake van een fysieke offday, want met name in de duels moesten de Gorenaren het afleggen. Door de nederlaag zakt Twenthe naar plek negen.

Twenthe, dat aantrad zonder Roy Vrielink en Koen Overbeek (geblesseerd), kon in een matte eerste helft niet het niveau halen van de laatste weken. Ook de thuisploeg kon niet imponeren op sportpark Berg en Bos. Toch namen zij een voorsprong. Na een klungelige fout van Wilfried Haverkate toonde een der aanvallers van AGOVV zich vlak voor rust scherp en efficiënt:1-0. Voor rust moest Martijn van Wissing het strijdtoneel verlaten met een hoofdkwetsuur. Daarop werd hij vervangen door Ronald Westerik.

Tijdens de rust zetten de spelers van vv Twenthe elkaar op scherp en dat resulteerde in het begin van het tweede bedrijf ook in een kortstondig offensief.  Mark Nijland frommelde zich door de Gelderse defensie en moest de bal eigenlijk afgeven op Guus Lummen (s’ochtends nog goed voor twee fraaie treffers bij Twenthe II), maar de blonde aanvaller beproefde zijn eigen geluk in successie: 1-1. Na de gelijkmaker leek Twenthe op weg naar de 2-1, maar het duel kreeg een vreemde wending. AGOVV sneed binnen acht minuten drie keer door de Goorse defensie en zij lieten Patrick Kollmer drie keer kansloos (twee kopballen). Na de 4-1 tussenstand daalde het vertrouwen bij Twenthe tot een nulpunt en werd er niet veel meer gecreëerd. In een van de slechtste wedstrijden van het seizoen moest de ploeg van trainer Henk Veldhuis ook nog lijdzaam toezien hoe het in de slotminuut nog 5-1 werd.

Twenthe zakt door de nederlaag naar plek negen. De ploeg heeft die punten voorsprong op SV Zwolle, dat volgende week naar het Piepwillem komt.

Gerelateerde berichten

  • Ellen Maat 40 jaar…19 maart 2011 Ellen Maat 40 jaar… Iedereen mag het weten,deze prinses staat al 40 lentes in het leven.De familie wil haar daarom feliciteren,en wenst haar nog een heel gezond en gezellig leven. Ellen Maat viert vandaag […]
  • Jeroen “bitterbal” Hartgerink 50 jaar5 maart 2019 Jeroen “bitterbal” Hartgerink 50 jaar President Bitterbal, voor intimi Jeroen Hartgerink, en wereldberoemd als Solex-rijder ziet vandaag Abraham. Namens de familie en The Dingy’s wordt de president van harte gefeliciteerd. […]
  • Winterwandeltocht over Friezenberg4 februari 2012 Winterwandeltocht over Friezenberg Wandelsportvereniging Tempo DMG (Diepenheim, Goor en Markelo) houdt morgen weer een winterwandeltocht. Zondag gaat de tocht door de natuur van Markelo. Traditiegetrouw kunnen er weer drie […]
  • GFC A1 verliest bekerfinale19 mei 2012 GFC A1 verliest bekerfinale GFC A1 heeft zaterdagmiddag niet voor een stuntje kunnen zorgen in de eindstrijd van de beker. De ploeg van trainer Mark de Jong verloor met 3-2 van ATC'65, dat eerder al kampioen werd in […]
  • Marit Cent wint Ronde van Borne26 augustus 2022 Marit Cent wint Ronde van Borne Marit Cent heeft gisteravond de wielerronde van Borne op haar naam geschreven. De 23-jarige Goorse was de sterkste in de massaspurt na 50 kilometer koers. Liena de Jong uit Jubbega werd […]