Pover Twenthe fors onderuit bij AGOVV

Twenthe heeft de goede serie van de laatste weken geen vervolg kunnen geven. Na de 5-0 zege op ATC volgde er vanmiddag een 5-1 afstraffing bij AGOVV. De gastheer uit Apeldoorn kwam vlak voor rust gelukkig op voorsprong. Nijland maakte daarop gelijk, maar AGOVV besliste het duel vervolgens in een tijdsbestek van acht minuten door drie keer te scoren. Bij Twenthe was er sprake van een fysieke offday, want met name in de duels moesten de Gorenaren het afleggen. Door de nederlaag zakt Twenthe naar plek negen.

Twenthe, dat aantrad zonder Roy Vrielink en Koen Overbeek (geblesseerd), kon in een matte eerste helft niet het niveau halen van de laatste weken. Ook de thuisploeg kon niet imponeren op sportpark Berg en Bos. Toch namen zij een voorsprong. Na een klungelige fout van Wilfried Haverkate toonde een der aanvallers van AGOVV zich vlak voor rust scherp en efficiënt:1-0. Voor rust moest Martijn van Wissing het strijdtoneel verlaten met een hoofdkwetsuur. Daarop werd hij vervangen door Ronald Westerik.

Tijdens de rust zetten de spelers van vv Twenthe elkaar op scherp en dat resulteerde in het begin van het tweede bedrijf ook in een kortstondig offensief.  Mark Nijland frommelde zich door de Gelderse defensie en moest de bal eigenlijk afgeven op Guus Lummen (s’ochtends nog goed voor twee fraaie treffers bij Twenthe II), maar de blonde aanvaller beproefde zijn eigen geluk in successie: 1-1. Na de gelijkmaker leek Twenthe op weg naar de 2-1, maar het duel kreeg een vreemde wending. AGOVV sneed binnen acht minuten drie keer door de Goorse defensie en zij lieten Patrick Kollmer drie keer kansloos (twee kopballen). Na de 4-1 tussenstand daalde het vertrouwen bij Twenthe tot een nulpunt en werd er niet veel meer gecreëerd. In een van de slechtste wedstrijden van het seizoen moest de ploeg van trainer Henk Veldhuis ook nog lijdzaam toezien hoe het in de slotminuut nog 5-1 werd.

Twenthe zakt door de nederlaag naar plek negen. De ploeg heeft die punten voorsprong op SV Zwolle, dat volgende week naar het Piepwillem komt.