Nijland dichtbij Goorse titel

kappertMark Nijland heeft zijn koppositie verstevigd in de Goorse ‘Derbyplayer of the Year’-strijd. De speler van vv Twenthe werd gisteren in de derby tegen Hector beloond met een acht door rapporteur Gerben Kappert (foto). “Hij steekt er echt bovenuit en was bepalend bij twee van de drie goals”, aldus Kappert. Daarnaast roemt hij het jeugdig elan bij de Tricolores. “Simon Hevink speelde uitstekend en ik wil ook Tim Haafkes noemen. Die kwam erin na rust en viel op met mooie acties. Er zit toekomst in bij Twenthe. Dat hebben ze goed voor elkaar.” Bij Hector zag hij minder lichtpuntjes. “Maikel Rijnenberg en Wesley Zwoferink speelden goed, maar over het algemeen kan ik alleen maar constateren dat het niveauverschil te groot was.”

Over de naaste belager van Nijland in de strijd om de persoonlijke Goorse voetbaltitel, Hector-goalie Daniël Kolbe, zegt Kappert. “Een goede keeper al kreeg hij in deze wedstrijd niet de kans om zich te onderscheiden.” Volgende week staat de laatste Goorse confrontatie van dit seizoen op de rol als GFC en Hector de degens kruisen. Daarna kan het definitieve klassement worden opgemaakt. Voormalig Twenthe-verdediger Peter Horselenberg is rapporteur bij de laatste Goorse derby.

DERBYPLAYER OF THE YEAR

Cijfers na vijfde van zes duels:

SV Hector – vv Twenthe

Rapporteur: Gerben Kappert

SV Hector
   vv Twenthe
Daniël Kolbe  6,5 Marc Staman  6,5
Dennis ter Elst  6 Erwin Morsink  6
Menno de Leeuw  5,5 Koen Overbeek  5
Gean Klein Horsman  5 Joost Vehof  6
Maikel Rijnenberg  7 Glenn Begieneman  5,5
Christian Jimenez  5 Koen Morsink  6,5
Mike de Vries  5 Ruud Vehof  6
Wesley Zwoferink  6,5 Simon Hevink  7,5
Lars Nobbe  5 Roy Vrielink  7
Joost Minkjan  6 Jeffrey Asbroek  7
Unal Kel  6,5 Mark Nijland  8

 

 

Remco Hofstee  5,5 Tim Haafkes  7
Roy Scherphof  – Robin Gerritsen  –
Joery Wenderman  – Wessel Schreijer  –

Voorlopige tussenstand na vijf van de zes derby’s:

1. Mark Nijland (vv Twenthe) 31
2. Roy Vrielink (vv Twenthe) 28,5
3. Jeffrey Asbroek (vv Twenthe) 27

De top drie bestaat uit spelers van vv Twenthe. De Tricolores komen echter niet meer in actie. Daniël Kolbe kan nog (mede) aan kop komen van het klassement. De doelman van Hector speelt komend weekend nog de derby tegen GFC. Kolbe moet een negen scoren om Nijland te evenaren.