Middelesch bezorgt GFC zege in derby

Tim Middelesch was de grote man vandaag bij GFC. De aanvaller scoorde in de derby tegen Hector in extremis de winnende treffer nadat hij s’ochtends ook al drie keer doel trof met het tweede elftal voor de rood zwarten in het nacompetitieduel tegen FC Suryoye. De wedstrijd op sportpark Heeckeren begon gezapig en kende ondanks kansen voor GFC in het eerste bedrijf geen hoge amusementswaarde. In de tweede helft was dat volstrekt anders. Hector kwam binnen acht minuten op 0-2 door een kopgoal van Menno de Leeuw en een wonderschone lob van Unal Kel. Daarna leek het duel gespeeld.

hectorgfc

Toch kwamen de manschappen van coach Iwan Bult weer terug in de wedstrijd door een goal van Lex Ditzel. Daarna had Hector tot twee keer toe de mogelijkheid om alleen voor de uitstekend keepende Dennis Vorkink de derby te beslissen maar dat lukte niet. De 2-2 kwam op naam van Justin Vos die vanuit een voorzet en een paar tussenstations binnen kon schieten. In blessuretijd werd invaller Tim Middelesch vanuit bijna exact dezelfde positie in stelling gebracht en kon simpel binnenschieten: 3-2. Een mooie morele opsteker voor GFC dat ondanks de onverwinning toch veroordeeld is tot de nacompetitie om degradatie te voorkomen. De concurrenten wonnen ook. In die nacompetitie zijn het Enschedse Phenix en Rietmolen de tegenstanders. Voor Goorsnieuws.nl was vv Twenthe-icoon Peter Horselenberg de rapporteur in de laatste van zes Goorse confrontaties die seizoen. Morgen de uitslag van de ‘Derbyplayer of the Year’-competitie op deze site. De prijsuitreiking vindt plaats op het moment dat het Goors elftal op 21 mei speelt tegen de beloften van FC Twente.