Alle begin is moeilijk

opendagmuziekschool2
Het kost wat moeite, maar na een paar pogingen en aanwijzingen van de docent krijgt de jonge bezoeker toch geluid uit de hobo. Een apart instrument wat de jongen vast niet dagelijks tegen komt.  Vandaag wel, tijdens de open dag van de Muziekschool Hof van Twente. Het is een kleurrijke kakofonie in de lokalen boven en onder de Reggehof, waar de veelal jonge bezoekers kennis kunnen maken met het brede aanbod van de Muziekschool. Naast de immer populaire gitaar, piano en drums, zien veel kinderen ook voor het eerst wat apartere instrumenten in actie zoals de dwarsfluit, djembé, saxofoon, klarinet en viool. En natuurlijk was alles zelf uit te proberen. Of de jonge hobo-speler het instrument ook blijft bespelen is de vraag, maar zeker is dat er op de open dag elk jaar weer kinderen over de streep worden getrokken om zelf een instrument te gaan bespelen en lid te worden van de Muziekschool.