GFC binnen kwartier naar lijfsbehoud

gfcrietmolen1GFC komt ook komend seizoen uit in de vierde klasse. De equipe van trainer Romano Lammertink won vanmiddag overtuigend het beslissende nacompetitieduel van Rietmolen. Op het veld van Lochuizen zegevierde GFC met 4-1. GFC kende een vliegende start en stond al binnen een kwartier op een 3-0 voorsprong via Lex Ditzel, Remon Peters en Olaf Siegers. In de tweede helft probeerde Rietmolen de wedstrijd nog te kantelen, maar de vijfdeklasser was niet bij machte om het GFC echt moeilijk te maken. Wel kwam Rietmolen nog eenmaal tot scoren, maar GFC bleef uit de problemen. Daan Zweers tekende in blessuretijd nog voor de 4-1. Door de zege acteert de Goorse ploeg na de zomer opnieuw in de vierde klasse, waar het waarschijnlijk vv Twenthe en SV Hector treft.

GFC werd in Lochuizen gesteund door veel fans, die vooraf voor een mooie sfeeractie zorgden. Het gaf de Goorse ploeg vleugels in Lochuizen. Lex Ditzel tekende al snel voor de openingstreffer. Via Remon Peters en Olaf Siegers liep GFC al binnen een kwartier uit naar 3-0. GFC hield de goede vorm vast en kreeg in het eerste bedrijf voldoende kansen op de score verder uit te breiden. Zo raakte Justin Vos met een hard schot de lat. GFC kwam echter niet meer tot scoren in de eerste helft. Wel kreeg de ploeg van Lammertink een domper te verwerken, omdat aanvoerder Joran Krabbenbos met een enkelblessure naar de kant moest.

gfcrietmolen3

Na rust vocht Rietmolen voor haar laatste kansen. GFC hoefde de aanval niet meer te zoeken en liet Rietmolen komen. De vijfdeklasser kon het veldoverwicht niet omzetten in veel kansen. Wel werd het af en toe gevaarlijk voor het doel van GFC, maar doelman Dennis Vorkink en verdediger Thijs Moormann grepen adequaat in. Na een kwartier spelen was het toch raak voor Rietmolen, dat met de 3-1 de spanning terugbracht. Rietmolen kon GFC niet aan het wankelen brengen. In de blessuretijd besliste invaller Daan Zweers, die de geblesseerde Olaf Siegers verving, met de 4-1 de wedstrijd definitief. GFC verzekerde zich daardoor van lijfsbehoud in de vierde klasse en was het na afloop feest in de kleedkamer.