Twenthe boekt belangrijke zege

VV Twenthe heeft na vanmiddag de aansluiting met de middenmoot weer te pakken. De Tricolores versloegen in eigen huis SV Zwolle met 2-1 en ontsnapten uit de degradatiezone. Na een achterstand knokte de thuisploeg zich via Mark Nijland en Michel Boom naar de winst op de Zwollenaren. Twenthe verstevigde zo haar zevende plaats op de ranglijst.

SV Zwolle - VV Twenthe
Twenthe begon slap aan het belangrijke duel in de tweede klasse J. Al binnen tien minuten keek de ploeg van trainer Henk Veldhuis tegen een achterstand aan. Een corner van SV Zwolle werd slecht weggewerkt, waarna de bal via de kluts achter doelman Joost Morsink verdween. Morsink keepte, vanwege de afwezigheid van vaste keeper Patrick Kollmer. De eerste helft was niet denderend van beide clubs, dat leverde dan ook nauwelijks kansen op.

VV Twenthe - SV Zwolle

In het tweede bedrijf schoot Twenthe uit de startblokken. De Tricolores wilden de toeschouwers duidelijk meer laten genieten. De thuisploeg creëerde veel kansen, maar wist aanvankelijk niet te scoren. Roy Vrielink, Mark Nijland en Tom Berkers wisten de goed keepende doelman van SV Zwolle niet te passeren. Pas een kwartier voor tijd was het wel raak voor de thuisploeg. Na een goede actie van Roy Vrielink wist Mark Nijland zijn voorzet binnen te werken en voor de verdiende gelijkmaker te zorgen. Zwolle creëerde in de tweede helft geen kansen en maakte dus ook geen aanspraak op de zege. De overwinning kwam er voor de thuisploeg. Na opnieuw een actie van Vrielink wist ditmaal Michel Boom binnen te tikken. De Almelose aanvaller kwam goed voor zijn man en liet de Zwolle-doelman kansloos. Twenthe besloot het duel met drie A-junioren in het elftal. Dennis ter Haar, Myron Wolterink en Koen Morsink mochten allen speelminuten maken van trainer Henk Veldhuis.