GFC hard onderuit bij Reutum

GFC GoorGFC blijft onderin de vierde klasse B sukkelen. De Oale Goorsche leed vanmiddag een ruime nederlaag op bezoek bij Reutum. De thuisploeg zegevierde met 5-1 en drukte GFC dieper in de nesten. De rood-zwarten zijn de aansluiting met de middenmoot kwijt door de nederlaag en hebben alleen USV onder zich. Bert Relker nam vanmiddag het enige Goorse doelpunt voor zijn rekening.

GFC trof de ‘best of the rest’ in Reutum. Reutum leidt achter de twee koplopers de groep achtervolgers. Een moeilijke middag stond de mannen van Benno ter Weersel te wachten. Dat vermoeden werd al snel de waarheid. GFC begon niet scherp en stond al binnen enkele minuten op achterstand. Een dieptepass werd koelbloedig afgerond door de spits van Reutum. De tweede treffer liet niet lang op zich wachten. Bij de 2-0 had Reutum wel hulp nodig van GFC. De bal belandde in de kluts via een GFC-been achter doelman Dennis Vorkink. Reutum leek en wel goed te vinden en GFC kwam terug in de wedstrijd. Bert Relker bracht op fraaie wijze de marge weer naar een. Voor de theepauze stond ook de 3-1 op het scorebord. Doelman Vorkink bracht een speler van Reutum ten val en een strafschop volgde. De penalty werd binnengeschoten.

In de tweede helft kwam al snel de beslissing. Arne Alink had aanmerkingen op de leiding en kon met een rode kaart vertrekken. Met tien man kon GFC geen potten breken. Reutum kwam via Niek Brunninkhuis op een 5-1 voorsprong. De spits van Reutum tekende met zijn tweede en derde treffer voor een hattrick. Reutum raakte vervolgens nog de lat en kreeg een paar mogelijkheden op een grote overwinning, maar dat bleef GFC bespaard. GFC kan zich richten op de volgende belangrijke competitiewedstrijd. Volgende week is Almelo te gast in Goor.