Zomercafé’s blijven bestaan

De toekomst van de zogenoemde zomercafé’s voor ouderen zijn voor de komende drie jaar gegarandeerd. Dit is opgenomen in een nieuw samenwerkingsovereenkomst van het Rode Kruis en BTK Zorg. De bijeenkomsten zijn vijf jaar geleden in Goor opgezet om ouderen een activiteit te bieden tijdens de zomervakanties wanneer ze vaak niets om handen hebben. Inmiddels is het fenomeen een begrip in de hele Hof van Twente. Dit jaar zijn de zomercafé’s met als thema ‘voeding’ op 12 en 26 juli en op 9 en 23 augustus. In het convenant is ook opgenomen dat er samenwerking gaat plaatsvinden op het gebied van scholing.

zomercafe

Gerelateerde berichten

  • De Goorse Scrooge…21 december 2010 De Goorse Scrooge… Het is dé Charles Dickens-klassieker in kersttijd: Het verhaal van de vrek Ebenezer Scrooge in 'A Christmas Carol' die uiteindelijk tot inkeer komt en leert delen. In Goor transformeert […]
  • Berjan Diepenbroek veertig jaar30 november 2013 Berjan Diepenbroek veertig jaar Volgens de familie met vallen en opstaan heeft Berjan Diepenbroek de 40 jarige leeftijd bereikt, aldus het door de familie gemaakte gedicht; Als klein manneke met kleine zorgen Is hij toch […]
  • Goorse oplossing tegen suikerziekte mogelijk volgend jaar op de markt8 november 2018 Goorse oplossing tegen suikerziekte mogelijk volgend jaar op de markt De veelbesproken kunstalvleesklier van Robin Koops is klaar voor gebruik en het is een kwestie van tijd voor de uitvinding van de Gorenaar op de markt komen. Het apparaatje dat het leven […]
  • Albatross-Twenthe 1-2, Bentelo-GFC 1-4, Hector-TVO 0-025 maart 2018 Albatross-Twenthe 1-2, Bentelo-GFC 1-4, Hector-TVO 0-0 De eindstanden van de Goorse clubs in de derde- en vierde klasse B van het zondag-amateurvoetbal: 3B 14.00 uur: Albatross - vv Twenthe   1-2 (doelpunt Twenthe: Mark Nijland en Jeffrey […]
  • John Westerik winnaar Patsboem vv Twenthe25 november 2020 John Westerik winnaar Patsboem vv Twenthe Het was een bijzondere algemene ledenvergadering voor de Tricolores. Tijdens het eerste digitale soebat in de historie van vv Twenthe werd gisteravond het bijzondere corona-jaar in […]