Beelden burcht zondag te zien

De drie dimensionale beelden van de burcht op ’t Schild in Goor zijn komende zondag te zien in het Goors Historisch Museum. Vorige week woensdag was er een radaronderzoek naar de fundamenten van de burcht die in 1348 werd verwoest. Ook is toen de plek onderzocht waar de zogenoemde Hof Toe Ghore heeft gestaan. Naast de beelden is er ook aandacht voor eerdere archeologische vondsten in Goor zoals gedaan tijdens onderzoeken in 1983 en 2006. Amateur-archeoloog is zondag de vraagbaak tijdens de speciale middag in het museum aan de Stationslaan die om 13.30 uur begint en tot 16.30 uur duurt. Toegang gratis.

Afbeelding: website Historisch Goor

Gerelateerde berichten

  • Caféfeesten opmaat voor Hoftalenten27 december 2013 Caféfeesten opmaat voor Hoftalenten De Reggehof blijft het laatste weekend van het jaar leeg. In de Goorse schouwburg wordt alles in gereedheid gebracht om de zeventiende editie van Hoftalenten, komende maandag, goed uit de […]
  • KOK DIENT ONTSLAG IN2 februari 2011 KOK DIENT ONTSLAG IN Burgemeester Hans Kok heeft zijn ontslag ingediend. De Goorse burgervader heeft vandaag de Koningin ingelicht. Kok neemt ontslag op advies van zijn medisch deskundigen. Kok, die al eens […]
  • Schoolfeest 2018 begonnen met drukbezochte Seniorenmiddag20 juni 2018 Schoolfeest 2018 begonnen met drukbezochte Seniorenmiddag Het 143e School en Volksfeest is begonnen. Vanmiddag vierden ruim 600 Goorse senioren hun feest in de Tente onder muzikale begeleiding van Dinand 'Kappie' Leferink. De zanger vermaakte de […]
  • Jarno Ajax-mascotte in ArenA11 mei 2009 Jarno Ajax-mascotte in ArenA In deze tijden lijkt het erop dat iedereen voor FC Twente is in deze regio, maar dat de uitzondering de regel bevestigt werd gisteren in de Amsterdam ArenA duidelijk. Daar was Jarno […]
  • Hondje Dommel vermist21 januari 2019 Hondje Dommel vermist Dommel is sinds gisteren vanaf de Stoevelaarsweg vermist. Dommel is een teefje van 1 jaar oud en heeft een zwarte vacht. Heeft u Dommel gezien, neem dan contact op met 06-16288822.