Nimmer uitgebracht script Bert Haanstra ontdekt

In een kluis van de Waddenvereniging is een onbekend filmscenario ontdekt van wijlen Bert Haanstra. De cineast uit Goor schreef het script in 1976 voor een film over het Waddengebied maar het verdween in de kast door onenigheid met zijn opdrachtgevers. Het script werd gevonden tijdens onderzoek in de archieven van de Waddenvereniging. Haanstra besloot zich vijf maanden na afronding van al zijn plannen terug te trekken. Hij wilde de schoonheid van het gebied in de kop van ons land belichten. En niet alleen de bedreigingen. Haanstra vond het zeer jammer dat hij de film niet kon maken zoals hij dat in gedachten had. Het gevonden scenario van Haanstra omvat 50 pagina’s met 199 scènes die een reëel beeld moesten geven van de natuur in de Waddenzee.