Kanon van Goor wil hoofdprijs pakken

Lieke Klaassen is met de Nederlandse waterpolosters op jacht naar de Europese titel. Het Kanon van Goor, zoals haar bijnaam luidt, staat vanavond in het Hongaarse Boedapest in de halve finale tegen Italië, het land waar ze het afgelopen jaar uitkwam voor Padova. Nederland wist zich overtuigend te plaatsen voor de halve eindstrijd, iets wat ook de 23-jarige Klaassen heeft verrast. “Het gaat boven verwachting goed”, zegt Klaassen tegen het ANP. “Nu willen we ook doorgaan. Met die vierde plaats nemen we geen genoegen meer.” Persoonlijk gaat het ook prima met de Goorse. Afgelopen weekend was ze vijfmaal trefzeker in de laatste groepswedstrijd tegen Griekenland.

liekeklaassen

Klaassen kwam tot vorig jaar uit voor Het Ravijn uit Nijverdal, maar besloot te verkassen naar het Italiaanse Padova. “Ik wilde heel graag een keer naar het buitenland”, legt ze haar keuze uit. “Ik was zeker in het begin heel erg op mezelf aangewezen, want ik sprak de taal niet. Alles ging met handen en voeten. Dit heeft me zeker wel veranderd. Ik ben er zelfstandiger door geworden.”

In een waterpololand als Italië voelde ze zich al snel thuis. “Ik werd daar op straat herkend als waterpoloster. Dat was wel grappig om mee te maken.” Klaassen weet nog niet waar ze volgend seizoen gaat spelen. “Ze wilden me in Padova graag houden. Maar als ik weer naar het buitenland ga, wil ik liever in een ander land spelen. Ik ben er nog niet uit wat ik ga doen. Ik wil me eerst concentreren op het EK.”