Toen Goor nog een duiktoren had…

Tijdens deze zomerse periode is het gemis van een (buiten)zwembad in Goor voelbaar bij de bevolking in ’t Twentse Haagje. Jongeren moeten dezer dagen naar Markelo, Delden of een waterplas in de regio trekken om verkoeling te zoeken. Hoe anders was dit in de jaren ’30? Toen sprongen de Goorse waterratten vanaf de duiktoren in het zwembad en dat wordt treffend in beeld gebracht op onderstaande prent uit de koffer met fraaie plaatjes uit het verleden van Goor.

duiktoren

 

Gerelateerde berichten

  • Bennie ‘Tom’ Lentelink overleden18 oktober 2011 Bennie ‘Tom’ Lentelink overleden Tom Lentelink is overleden. Hij was de afgelopen decennia een bekende in het Goorse straatbeeld. Lentelink zette zich jarenlang in voor vv Twenthe, waar hij als eerste ombudsman van […]
  • Mogelijk duizenden euro’s verduisterd bij Huurdersvereniging29 december 2016 Mogelijk duizenden euro’s verduisterd bij Huurdersvereniging Een mogelijk financiële rel rondom de penningmeester van de Huurdersvereniging Goor. De lokale club van woningbouwvereniging Viverion heeft de politie ingeschakeld vanwege vermoedens van […]
  • Koster start 2014 met uitverkoop (adv)7 januari 2014 Koster start 2014 met uitverkoop (adv) Woonwinkel Koster start het nieuwe jaar met een grote opruiming. De huidige showroommodellen gaan tegen sterk gereduceerde prijzen van de hand. Koster verkoopt onder meer boxsprings, […]
  • Toneelweek bij de Wiekslag23 februari 2014 Toneelweek bij de Wiekslag De openbare basisschool De Wiekslag stond in de afgelopen week in het teken van toneel. Leerkrachten waren in een volledig andere hoedanigheid te bewonderen dan de realiteit van alle dag. […]
  • Horloge gevonden Scherpenzeelseweg21 mei 2015 Horloge gevonden Scherpenzeelseweg Op de Scherpenzeelseweg, ter hoogte van De Waerdenborch, is een horloge gevonden van het merk Pulsar. De band is zilverkleurig met een goudkleurige rand. De eigenaar kan zich via mail met […]