Boerrigter niet in Goorse wielerronde

Een harde klap op het asfalt maakte een einde aan de illussies van Mathijs Boerrigter om te vlammen in zijn Ronde van Goor, zaterdag over een week. De 25-jarige coureur van Craft-Sensa is de enige Goorse wielrenner in het eilte-peloton op dit moment en had zich graag willen laten zien in de straten van Goor maar een val in de Ronde van Elburg afgelopen zaterdag gooide roet in het eten. “Er vielen renners voor mij en kwamen onder mijn voorwiel. Ik kwam erg beroerd terecht”. De diagnose bleek naast diverse schrammen en kneuzingen een gebroken elleboog waardoor Boerrigter voorlopig uit de roulatie is. “Dit is ook niet handig voor mijn werkzaamheden trouwens.” zegt Boerrigter die werkt bij het Goorse Smit Fysiotherapie.

boerrigterelleboog

De Ronde van Goor wordt volgende week gehouden in Goor en begint om 18.00 uur met een koers voor nieuwelingen en junioren. De elite start om 19.30 uur. De zogenoemde ‘Guus Caarels Memorial’ is onderdeel van de Viro Criterium Cup die afgelopen zondag van start ging in Oldenzaal. Toen won Achterhoer Timo Ratering. De Ronde van Goor tijdens de zogenoemde Nacht van Goor werd vorg jaar een prooi voor Enternaar Bas Stamsnijder.