Warm welkom voor Phenix bij Hector

phenixwelkomhectorEen grote erehaag van de jeugdvoetballers van Hector die de nieuwe medebewoners van sportpark ’t Doesgoor met een warm applaus ontvangen. Het was hét startsein voor een innige samenwerking van de Goorse voetbalclub met korfbalvereniging Phenix die op het kunstgras van Hector voortaan de wedstrijden en trainingen afwerken. “En daar is menig korfbalclub jaloers op” sprak voorzitter Gea Boorsma van de oranje-zwarten die vanaf de oprichting speelden op een sportcomplex op de plek waar nu de wijk Hiltjesdamweide is gebouwd en daarna tot vandaag op sportpark De Horst aan de Lintelerweg huisden.

Tijdens de openingsplechtigheden die werden bijgewoond door de wethouders Scholten en van Zwanenburg, was er ook een minuut respectvolle minuut stilte ter nagedachtenis aan Bas Buitenhuis, club-icoon van Phenix die onlangs overleed op 44-jarige leeftijd. De komst van Phenix naar De Whee betekent dat het voormalige jeugdhonk van sv Hector nu de kantine is van de korfballers die de ruimte delen met de buitenschoolse opvang. Tijdens de Open Dag van beide clubs waren er al tal van sportactiviteiten en presenteerden ook de andere maatschappelijke en sociale partners van wijkvoorziening ’t Doesgoor zich.

Gerelateerde berichten

  • Twenthe favoriet in eerste derby19 september 2015 Twenthe favoriet in eerste derby De eerste Goorse derby van dit seizoen tussen vv Twenthe en sv Hector kent morgen in de thuisploeg de torenhoge favoriet. De Tricolores maakten indruk in de eerste twee duels die werden […]
  • kampioenschapheren57 april 2013 ZPC De Hof 5 overtuigend kampioen De waterpoloheren van ZPC De Hof 5 hebben zich zaterdag tot kampioen gekroond. De wedstrijd tegen Enschede 6 werd met 18-6 gewonnen, waardoor de champagnefles geopend kon worden. De […]
  • phenixkorfbal22 november 2013 Korfballers Phenix naar Hectorveld Phenix '72 verhuist naar sportpark 't Doesgoor op De Whee. De Goorse korfbalvereniging heeft met sv Hector een intentieverklaring opgesteld en het plan voorgelegd aan de gemeente die graag […]
  • Phenix’72 officieel naar ’t Doesgoor8 mei 2014 Phenix’72 officieel naar ’t Doesgoor De kogel is door de kerk. Phenix'72 gaat defenitief naar het complex van sv Hector. Naast de voetballers zullen dus ook de Goorse korfballers acteren op Sportpark Doesgoor. Er moest een […]
  • Geen wedstrijden Hector dit weekeinde14 maart 2014 Geen wedstrijden Hector dit weekeinde Er wordt dit weekeinde niet gevoetbald bij sv Hector. Dit door het plotseling overlijden van penningmeester Marco Heuten vandaag. Heuten was nagenoeg zijn hele leven lid van de […]