Gorenaar wil meer leerling-bouwvakkers

lucashaafkesLucas Haafkes is niet tevreden over het aantal leerling-bouwvakkers dat wordt ingezet bij aannemers in Overijssel. Dat heeft de Gorenaar, die voorzitter is van brancheorganisatie Bouwend Nederland, vanmiddag laten weten bij RTV Oost. Haafkes vindt dat gemeenten de aannemers moeten verplichten om bij elke opdracht leerling-bouwvakkers in te schakelen. “Nu laten jongeren zich bij hun beroepskeuze leiden door negatieve berichten. Maar de crisis zal ooit weer voorbij zijn. Dan hebben we absoluut weer leerlingen nodig”, aldus Haafkes, die hoopt dat er eventueel sancties worden opgelegd als de afspraken niet worden nagekomen. De Gorenaar verwacht dat het nog wel tot eind 2015 duurt voordat de bouwsector uit de crisis is.

Gerelateerde berichten

  • Goorse Hofmarkt definitief dicht18 februari 2016 Goorse Hofmarkt definitief dicht De Goorse Hofmarkt gaat definitief dicht. De kringloopwinkel in het bedrijfspand aan De Wijnkamp opende eind november 2014 de deuren en werd gerund door Arco Bommer. Die heeft aangegeven […]
  • berends naafs31 juli 2013 ‘Berends Naafs failliet’ Het Goorse makelaarsbedrijf Berends Naafs is failliet, dat meldt TC/Tubantia. De Goorse onderneming geniet al meer dan 50 jaar bekendheid in het 't Twentse Haagje en in de overige kernen. […]
  • Mister Nice Buy ter ziele4 juli 2013 Mister Nice Buy ter ziele Ook Mister Nice Buy is niet langer opgewassen tegen de crisis. Het spaarsysteem voor Goorse consumenten is niet meer. De overgebleven winkels zijn deze week gestopt met het spaarprogramma. […]
  • Meer banen door nieuw ondernemersplatform23 september 2016 Meer banen door nieuw ondernemersplatform Deze week is de aftrap van het nieuwe ondernemersnetwerk Hofwerkt. Dit initiatief van de gemeente Hof van Twente in samenwerking met Goor Collectief en de andere ondernemersverenigingen in […]
  • Middelkamp Mode nu failliet verklaard25 juni 2014 Middelkamp Mode nu failliet verklaard Het komt niet als donderslag bij heldere hemel, maar dit onderstreept toch de huidige situatie voor ondernemers in centrum van Goor. De rechtbank in Almelo heeft Middelkamp Mode gisteren […]