De optocht van 1977…

Een mooie tip van Gerrit en Rikie van der Haar. Zij stuurden een link van de site van een fervente verzamelaar van historische filmbeelden uit het Twentse. Daarop is ook een unieke film te vinden van de Goorse Schoolfeestoptocht van 1977. Het is twee jaar na het 100-jarig Schoolfeest en Goor dendert door al is de regen, evenals de allerlaatste editie, ook daar een spelbreker, is te zien. De film is te vinden via www.robsarchief.nl onder het kopje Twente. Goorsnieuws duikt vaker het verleden in en vraagt om meer waardevolle historische foto’s en films. In samenwerking met De stichting Historich Goor zal straks ook via Facebook regelmatig oud-Goors materiaal worden getoond.

optocht1977

Gerelateerde berichten

  • Goorse wildplasser opgepakt in Hengelo18 oktober 2009 Goorse wildplasser opgepakt in Hengelo In het stadshart van Hengelo is gisteravond een 23-jarige Gorenaar opgepakt nadat hij een woordenwisseling had met een politieagent. De Gorenaar werd bekeurd voor wildplassen en was daar […]
  • Twenthe wint oefenduel van RKZVC16 februari 2012 Twenthe wint oefenduel van RKZVC Twenthe Goor heeft gisteravond het oefenduel tegen derdeklasser RKZVC gewonnen. Op sportpark Piepwillem zegevierde de Goorse formatie met 3-2. De ploeg van trainer Harold Oude Veldhuis […]
  • Start ’t Kruispunt een succes7 juni 2011 Start ’t Kruispunt een succes Dagontmoeting 't Kruispunt, dat in mei haar deuren opende, is goed ontvangen in Goor. Deze dagvoorziening is bedoeld voor ouderen die niet deelnemen aan het arbeidsproces, waarbij sociaal […]
  • Koop nu sneller een nieuwe bouwkavel6 juni 2015 Koop nu sneller een nieuwe bouwkavel Inwoners uit Goor en de overige kernen kunnen straks sneller in aanmerking komen voor een nieuwe bouwkavel. De gemeente gaat de regels versoepelen. Hierdoor kunnen inwoners sneller […]
  • 10 juni 2013 Canon van Goor gepresenteerd De "Canon van Goor, Stad op twee bultjes" is vanmiddag gepresenteerd. Het eerste exemplaar werd door Ubbo Borgesius en Ate Brunnekreef overhandigd aan de nieuwe burgemeester Ellen Nauta en […]