Kerkuil zoekt huisvesting in Goor

De kerkuil is terug in Goor. Dankzij een zachte winter en een groot aanbod van muizen heeft de zeldzame uil ’t Twentse Haagje weer gevonden. In totaal werden de afgelopen zo’n 50 kerkuilen geboren in Twente. De Uilenwerkgroep Hof van Twente is nu naarstig op zoek naar boeren en plattelanders, die onderdak kunnen verzorgen voor de beesten. De werkgroep zal in overleg met de belangstellenden de nestkasten onderhouden en aanpassen. Wilt u zich ook inzetten voor de kerkuil, neem dan contact op met 06-30240486 of 0547-274428. Nog meer dierennieuws in Goor. Zondag zal op de Borkeld weer een schapenkeuring plaatshebben.

Kerkuil

Gerelateerde berichten

  • Stichting Hofvogels zoekt nieuwe vrijwilligers15 februari 2020 Stichting Hofvogels zoekt nieuwe vrijwilligers De Stichting Hofvogels zoekt voor het komende broedseizoen enkele nieuwe vrijwilligers uit Goor en omgeving. Gezocht wordt naar mensen die tijdens het broedseizoen een ladder durven te […]
  • Aanvullende subsidie van halve ton voor Hofvogels1 maart 2020 Aanvullende subsidie van halve ton voor Hofvogels De Stichting Hofvogels heeft een aanvullende subsidie van € 49.875.- gekregen van de provincie Overijssel en de gemeente Hof van Twente. Dat bedrag wordt ingezet voor extra […]
  • Subsidie voor bescherming Kerkuil29 oktober 2018 Subsidie voor bescherming Kerkuil De stichting Hofvogels krijgt een subsidie van €40.000 van de Provincie Overijssel om een 35-tal erven in de Hof van Twente 'Kerkuil-vriendelijk' in te richten. Het doel is om eind 2022 […]
  • Veel belangstelling ontmoetingscentrum De Wedde30 mei 2015 Veel belangstelling ontmoetingscentrum De Wedde De eerste dag in het nieuwe ontmoetingscentrum De Wedde in De Stoevelaar is druk bezocht. Zeker honderd belangstellenden uit Goor kwamen af op het open huis. In het ontmoetingscentrum […]
  • Vrouwen van Nu met notaris9 oktober 2018 Vrouwen van Nu met notaris Op de afdelingsavond van donderdag 18 oktober 2018 zal notaris Wim Rouwenhorst van notarisbureau Rouwenhorst & Rouwenhorst uit Delden de leden van Vrouwen van Nu informeren over […]