Gemeente wil Goorse grond terug

De gemeente Hof van Twente gaat op jacht naar grond die Goorse grondeigenaren zich in het verleden hebben toege-eigend. De gemeente heeft veel grond in eigendom die vaak grenst aan precelen van bewoners. In veel gevallen zijn de grenzen vervaagd en hebben bewoners meer grond in gebruik dan dat ze officieel in bezit hebben. Omdat de gemeente de eigendomssituatie van de grond goed geregeld wil hebben is onderzocht welke Gorenaren gemeentegrond onrechtmatig gebruiken. Zij krijgen een brief waarin de gemeente hen de mogelijkheid wil geven om de onrechtmatige situatie op te heffen. Dat kan door de grond van de gemeente te kopen, te huren of terug te geven aan de gemeente. Ook kan het voorkomen dat de grond niet gelegaliseerd kan worden en dat de grond terug moet naar de gemeente.

Achtertuin

Gerelateerde berichten