Culinair Plein zorgt voor gezelligheid en volle magen

Het is deze zondag volgens de kalender de start van het herfstseizoen, maar dankzij het ontluikende zonnetje en de opzwepende klanken van de muzikale omlijsting heeft het Culinair Plein in het stadshart van Goor meer weg van een zomers tafereel. Voor de tweede keer organiseert Goor Collectief in samenwerking met de lokale horeca het proef-en eet-festijn op het plein bij het politiebureau, waar nieuwsgierige bezoekers zich voor een zachte prijs tegoed doen aan een culinaire reis door alles wat de Goorse middenstand te bieden heeft. “Neem bij deze wijn vooral de runder stoba met rijst van het kraampje hiernaast”, raadt de vinoloog aan. “Dan komt de smaak echt veel beter uit.” De leek op het gebied van wijnen steekt er daadwerkelijk nog iets van op ook.

culinairgoor1
Met een heuse cocktailbar tegenover het plein wordt de zomerse sfeer helemaal af gemaakt. Wie bestelt wordt eerst getrakteerd op enkele capriolen met ijsklontjes en flessen drank voordat de cocktail wordt geserveerd. Popkoor Top.nl omlijst de middag in het stadshart met een optreden. De Gorenaren kijken toe, sippend van hun biertje of wijntje en goedgevuld na een bord ‘spicy chicken pasta’ of lepelgebak van de bakker. Op de daarvoor geplaatste terrasstoelen en tafels, maar ook op de social sofa’s midden in de stad. De sfeer is gezellig, het plein is zeker goedgevuld, al is de opkomst niet massaal.

Veel Gorenaren komen vooral even een kijkje nemen, maar degenen die de tijd nemen om de culinaire route af te gaan, worden verwend. Met een voorgerecht in de vorm van soep, twee verschillende hoofdgerechten en een zoet nagerecht is het alsof je uit eten gaat, zij het midden in de stad. Ook in de rest van het centrum is er bedrijvigheid deze koopzondag en trekt de lokale middenstand alles uit de kast om de bezoekers het naar de zin te maken. De kraampjes staan midden op straat, de sportschool geeft een demonstratie. Ten hoogte van de Shoeby en Smidse heeft een garagebedrijf enkele indrukwekkende bolides uitgestald, waar menig jongeman zich lichtelijk jaloers aan vergaapt. Maar de drukte centreert zich toch vooral rondom het Culinair Plein, waar een horeca-ondernemer tevreden toekijkt: “Ja het is gezellig, dit is wel waar dit pleintje voor bedoeld is. Moeten ze vaker doen.”. Aan het eind van de ‘route’ is een gebakje van Bakkerij Nollen het toetje, de meeste bezoekers zijn rond die tijd al goed gevuld: “Koken hoeft vanavond ook niet meer.”

culinairgoor2

culinair1

culinair2

culinair3

Gerelateerde berichten

  • Verkoop woningen ‘N8’ volgende week van start24 september 2022 Verkoop woningen ‘N8’ volgende week van start Komende maandag, 26 september, start de verkoop van het nieuwbouwproject N8 in Goor. Er worden acht woningen gebouwd achter Café De Ster op de plek waar nu nog de feestzaal en garageboxen […]
  • Vrijdag en zaterdag Koopjesmarkt in het centrum30 augustus 2022 Vrijdag en zaterdag Koopjesmarkt in het centrum Komende vrijdag en zaterdag (2 en 3 september) stallen de Goorse winkeliers weer van alles buiten wat in de opruiming verkocht mag worden. Dit tijdens de Nazomer-koopjesmarkt in het […]
  • Spelregels voor Goorse horeca tijdens School en Volksfeest16 mei 2022 Spelregels voor Goorse horeca tijdens School en Volksfeest De gemeente Hof van Twente heeft voor de Goorse horecazaken een aantal spelregels opgesteld die gelden tijdens het Schoolfeestweekend. Zo worden er naast het Schoolfeest geen andere […]
  • Nieuwe mozaïekbank symbool van vrijheid5 mei 2022 Nieuwe mozaïekbank symbool van vrijheid Het nieuwe symbool van vrijheid valt meteen in de smaak bij de Goorse bevolking. De nieuwe mozaïekbank, die vandaag ten doop is gehouden op 5 mei, werd meteen bezet door het winkelend […]
  • Perfecte ingrediënten voor gezellige rommelmarkt27 april 2022 Perfecte ingrediënten voor gezellige rommelmarkt Het is op dit moment weer gezellig druk in het Goorse centrum tijdens Koningsdag. De traditionele rommelmarkt én de goede omstandigheden brengen veel mensen op de been die op koopjesjacht […]