Initiatiefgroep wil Regge ook door het centrum

De Regge die door het waterschap Vechtstromen samen met de gemeente Hof van Twente en de provincie Overijssel in de afgelopen twee jaar weer voor het grootste deel zichtbaar en toonbaar is gemaakt in Goor zou ook weer door het stadshart moeten meanderen. Dat vindt een groep Gorenaren onder wie architect Henk de Leeuw die vandaag een boekje aanboden tijdens de officiële openingshandeling op de Hogenkamp. De initiatiefgroep liet historicus Jan Bolink een verhaal houden over de geschiedenis van de beek en opperde mogelijkheden om de Regge ook door het centrum te laten lopen. De openingshandeling werd verricht door wethouder Harry Scholten en Netty Aarnink, lid van het dagelijks bestuur van het waterschap Vechtstromen. Zij lieten samen met de jonge Bente Alink drie klompen met zeiltjes in de Regge zakken. Alink won een klompen-versierwedstrijd. De opening, waar ook veel participerende Goorse aanwonenden aanwezig waren, was gekoppeld aan het Culinair Festijn en muzikaal ondersteund door DJ Wipneus die zelf ook aan de Regge woont en zijn tuin naast de ijsbaan liet aanpassen. RTV Oost was ook aanwezig en maakte een reportage.

Reggehogenkamp

Gerelateerde berichten

  • Wipneus te gast bij E8 Radio1 augustus 2022 Wipneus te gast bij E8 Radio Edwin van 't Schip (54), bekend van het dj-duo Wipneus en Pim, is vrijdag gast in het programma E8 Radio op Hofstreek FM. Met zijn makker Mark Kneppers (alias Pim) vrolijkt Edwin al meer […]
  • Spelregels voor Goorse horeca tijdens School en Volksfeest16 mei 2022 Spelregels voor Goorse horeca tijdens School en Volksfeest De gemeente Hof van Twente heeft voor de Goorse horecazaken een aantal spelregels opgesteld die gelden tijdens het Schoolfeestweekend. Zo worden er naast het Schoolfeest geen andere […]
  • Nieuwe mozaïekbank symbool van vrijheid5 mei 2022 Nieuwe mozaïekbank symbool van vrijheid Het nieuwe symbool van vrijheid valt meteen in de smaak bij de Goorse bevolking. De nieuwe mozaïekbank, die vandaag ten doop is gehouden op 5 mei, werd meteen bezet door het winkelend […]
  • Perfecte ingrediënten voor gezellige rommelmarkt27 april 2022 Perfecte ingrediënten voor gezellige rommelmarkt Het is op dit moment weer gezellig druk in het Goorse centrum tijdens Koningsdag. De traditionele rommelmarkt én de goede omstandigheden brengen veel mensen op de been die op koopjesjacht […]
  • Nog even nagenieten…19 april 2022 Nog even nagenieten… Het was zonovergoten, oergezellig en muzikaal top al was het bier aan het begin van de avond bijna overal op. Het Goorse Bigbandfestival was voor de vele bezoekers een heerlijke middagje […]