De lichtgevende Goorse danseressen uit 1985

Stuifesindansers

Landelijke aandacht in het midden van de jaren tachtig voor de danseresjes van de toenmalige carnavalsverenging De Deurdouwers. De jonge Goorse grieten werden uitgenodigd om op te treden in het immens populaire tv-programma Stuif es In met als presentatrice Ria Bremer. De groep waarin Petra van den Burg een prominente vertolkte, baarde opzien met het zogenoemde ‘blacklight’. Lichtgevende, blauwe gedaanten op de muziek van Michael Jackson. De beelden zijn door filmmaker Stephan Kuipers gedigitaliseerd en op het Youtube-kanaal van Goorsnieuws gezet. De beelden zijn hieronder de te bekijken.

 

Gerelateerde berichten

  • Goor prominent op de buis op laatste dag van 20161 januari 2017 Goor prominent op de buis op laatste dag van 2016 De mensen die thuis voor de buis de Oudejaarsavond hebben gevierd konden nogal wat Goorse gezichten spotten. Zo zond TV Oost de cabartetshow LöS uit van Helligen Hendrik. Daarin naast […]
  • Goed geklede Maureen ziet Sarah…14 maart 2021 Goed geklede Maureen ziet Sarah… Altijd netjes in de kleren en de make up, al tikt de tijd door. Ook voor Maureen Hazenkamp. De Goorse ziet vandaag Sarah en die vijftigste verjaardag wordt, ondanks corona, zeker wel […]
  • 31 oktober 2020 Jerusalema Challenge op ’t Gijmink… Een filmpje van dansende leerlingen van ODS 't Gijmink gaat in Goor en omgeving momenteel viraal op Facebook. In navolging van zorgpersoneel in diverse ziekenhuizen dansen de kinderen en […]
  • Dansen voor de allerkleinsten in De Reggehof27 oktober 2020 Dansen voor de allerkleinsten in De Reggehof Corona of niet, de allerkleinsten moeten daar zo weinig mogelijk last van hebben en als het aan de Marleen Hamer van het nieuwe Home of Talents ligt, dansen de peuters zich er met alle […]
  • Danslessen weer buiten opgepikt5 juni 2020 Danslessen weer buiten opgepikt De Muziekschool Hof van Twente geeft sinds vorige week een deel van haar danslessen weer op locatie. Alle break- en streetdancelessen vinden buiten plaats. Ook de kleuterdansgroep van […]