Aantal inwoners in Goor daalt opnieuw

Het aantal inwoners in Goor is opnieuw flink gedaald. Op 1 januari 2014 telde ’t Twentse Haagje in totaal 12.213 inwoners. Een jaar eerder waren dat er nog 114 meer en twee jaar eerder zelfs 217 meer. In de hele gemeente is het inwoneraantal overigens gedaald. Op 1 januari woonden er 34.996 mensen in Hof van Twente, dat is 224 minder dan een jaar ervoor. In Goor wonen bijna net zoveel mannen als vrouwen, namelijk 6.063 om 6.150. Daarvan zijn er 2.411 jonger dan achttien jaar en 2.688 ouder dan 64 jaar. Twee inwoners van Goor hebben de grens van 100 jaar gepasseerd. Het gaat om een vrouw van 100 en een vrouw van 101. Hof van Twente kent geen inwoner die oude is dan 101.

gemeentehuis_hvt (1)

Gerelateerde berichten

  • Inwonersaantal daalt wederom, vrouwen in de meerderheid18 februari 2016 Inwonersaantal daalt wederom, vrouwen in de meerderheid Het aantal inwoners in Goor is voor het vierde jaar op rij gedaald. Aan het begin van 2016 staan er 12.114 inwoners geregistreerd in 't Twentse Haagje. Dit blijkt uit een overzicht van de […]
  • Hof rustige gemeente om te wonen…18 juli 2022 Hof rustige gemeente om te wonen… De gemeente Hof van Twente scoort goed op de kaart van gemeenten die een geschikte plek zijn voor mensen die van rust houden. Verzekeringsmaatschappij FBTO hield een landelijk onderzoek […]
  • KletsProat-spelletjes huis aan huis verspreid10 juni 2022 KletsProat-spelletjes huis aan huis verspreid Het team van HofMarketing heeft in der afgelopen dagen 5.000 zogenoemde 'Kletsproat-spelletjes' huis aan huis verspreid in Goor en de overige kernen in de Hof van Twente. Dat is een […]
  • Versier feestelijke bordjes voor 20 jaar Hof van Twente10 juli 2021 Versier feestelijke bordjes voor 20 jaar Hof van Twente Op vrijdag 10 september is het 20 jaar geleden dat de fusiegemeente Hof van Twente het levenslicht zag. Hofmarketing wil dat feestje ook meevieren en dan met behulp van de kinderen. Zij […]
  • 20 jaar Hof van Twente: Deel herinneringen en favoriete plekken30 maart 2021 20 jaar Hof van Twente: Deel herinneringen en favoriete plekken In september van dit jaar bestaat de gemeente Hof van Twente 20 jaar en ondanks de coronacrisis en de gevolgen van de cyberaanval wil de gemeente hier toch op feestelijke wijze aandacht […]