Vernieuwd zwembad geopend

Het vernieuwde zwembad De Vijf Heuvels in Markelo, dat nu ook door Goorse zwemmers moet worden gebruikt, is vanmiddag officieel geopend. Dat gebeurde door een druk op een grote rode knop van wethouder Pieter van Zwanenburg. Daarvoor was er onder andere een toespraak van burgemeester Nauta die de hele zwembaddiscussie nog eens voor het voetlicht bracht en ook ‘het verdriet van Goor’ daarin niet onvermeld liet. Daarmee doelde ze op de gedwongen sluiting van zwembad De Whee. Binnen werden de genodigden getrakteerd op een show van de synchroon-zwemsters van het Nijverdalse Ravijn die op muziek en een lasershow hun kunnen toonden. Ook werd een film van de bouw getoond en was er de mogelijkheid om de twee binnenbaden, het kinderbadje en de machinekamer te bekijken. Er zijn, in het kader van de opening het hele weekeinde activiteiten in het vernieuwde bad voor de bevolking van Goor en de overige kernen in de Hof van Twente.

Openingzwembad1Openingzwembad7

Openingzwembad4

Openingzwembad9

Openingzwembad4

Gerelateerde berichten

  • Verlangen naar het water en de weide op De Whee14 september 2016 Verlangen naar het water en de weide op De Whee Nu het kwik zelfs half september nog stijgt tot boven de 30 graden in het Twentse Haagje wordt met nog meer weemoed terug gedacht aan de tijd dat zwembad De Whee nog dé Goorse trekpleister […]
  • Derking benoemd tot ere-official KNZB7 maart 2016 Derking benoemd tot ere-official KNZB Gorenaar Henk Derking is door de Nederlandse Zwembond KNZB benoemd tot ere-official. De vrijwilliger van Zwem en Poloclub De Hof zette zich ruim 35 jaar in voor De Whee die enkele jaren […]
  • Brinks en Wolff in nieuw bestuur ZPC De Hof28 oktober 2014 Brinks en Wolff in nieuw bestuur ZPC De Hof Henry Brinks en Ruud Wolff zijn de enige Goorse vertegenwoordiger in het nieuwe bestuur van Zwem en Waterpolo-club De Hof. Er was lange tijd een onderbezet interim-bestuur totdat sinds […]
  • Jarabee wist niets van problemen op ’t Tuindorp11 april 2016 Jarabee wist niets van problemen op ’t Tuindorp Jarabee, de organisatie die straks verantwoordelijk is voor de opvang van 12 jonge statushouders in de Goorse wijk 't Tuindorp, was niet op de hoogte van de problemen waarmee de buurt al […]
  • Prominente groep Gorenaren wil snel opvang vluchtelingen24 september 2015 Prominente groep Gorenaren wil snel opvang vluchtelingen Een groep van 23 Gorenaren heeft een brandbrief gestuurd aan burgemeester Ellen Nauta en wethouder Pieter van Zwanenburg om snel werk te maken van de opvang van vluchtelingen in Goor en de […]