Mensink: “Twenthe faalde in tactiek en beleving”

Hansmensink2

Een dik verdiende zege voor Hector. Dat is de mening van Goorsnieuws-rapporteur Hans Mensink. De oud-spits van GFC, HSC ’21 en Markelo, bekeek gisteren de derby die de groen-witten met 4-1 wonnen van vv Twenthe en zet vraagtekens bij de instelling en de gekozen veldbezetting van de Goorse tricolores. “Twenthe begon met 3 verdedigers om op het middenveld een overtalsituatie te creëren maar er was nooit druk vooruit bij balbezit van Hector dat in alle rust de opbouw kon verzorgen. Door de tactiek van Twenthe was er voortdurend ruimte voor Hector waar met name Marinus Wolters goed gebruik van maakte.”

Mensink, zag een defensief matig Twenthe dat in Bas Zweers een jonge debuterende keeper onder de lat had die het moeilijk had. “De keeper van Twenthe ging niet vrijuit bij een tweetal goals en speelde ongelukkig maar zag ook meerdere malen tegenstanders alleen voor zich opdoemen. Eigenlijk was na de 1-0 de wedstrijd al gespeeld en dat mogen de ervaren spelers van Twenthe zich aanrekenen. Die ploeg is technisch beter en verzorgder dan Hector. Jongens als Nijland, Vehof en Vrielink moeten meer brengen in deze jonge ploeg.” Bij  Hector looft Mensink met name de werklust en instelling. “Als die zo wekelijks aan de dag wordt gelegd hoeft niemand zich daar zorgen te maken. Er waren voor mij twee opvallende individuele uitschieters. Marinus Wolters was belangrijk, mede door zijn twee goals maar toch vond ik Wesley Zwoferink de absolute uitblinker. Een leider in de defensie, corrigerend, rustig aan de bal en een goede pass.” Zwoferink kreeg in het ‘Derbyplayer of the Year-klassement dan ook het hoogste cijfer en werd beloond met een 8. In het algemeen klassement gaat Hector-doelman Daniël Kolbe aan kop na twee wedstrijden. Hector speelde als enige Goorse ploeg al twee derby’s.

Derbyplayer of the Year
Wedstrijd 2 van 6: SV Hector – vv Twenthe
Rapporteur: Hans Mensink

SV Hector
Daniël Kolbe 7
Dennis ter Elst 6,5
Sjoerd Koster 7
Wesley Zwoferink 8
Remco Hofstee 6
Christian Jimenez 6,5
Roy Scherphof 19’ Maikel Rijnenberg 6
Mike de Vries 6,5
Marinus Wolters 7,5
Joost Minkjan 7 67’ Lars Nobbe 6
Menno de Leeuw 6,5 70’ Lex Velderman 6
vv Twenthe
 
Bas Zweers 5,5
Erwin Morsink 5,5
Elmar Gierveld 6
Robin Gerritsen 6,5
Ruud Vehof 6 70’ Stephan Mellegers 6
Koen Morsink 6
Roy Vrielink 6
Simon Hevink 6
Jeffrey Asbroek 6,5
Mark Nijland 7
Jasper Groothuis 6

Joost Vehof en Glenn Begieneman speelden te kort om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Gerelateerde berichten

  • GFC en Hector in evenwicht in matige derby13 november 2016 GFC en Hector in evenwicht in matige derby De Goorse derby tussen Hector en GFC is vanmiddag onbeslist geëindigd. Op sportpark Heeckeren werd het 1-1. Beide treffers vielen na rust. Na de sfeeractie met veel rode rook ontspon zich […]
  • GFC moet en Hector mag in Goorse stadsderby7 mei 2016 GFC moet en Hector mag in Goorse stadsderby "Het is heel simpel. We moeten winnen om er nog een mooi seizoen van te maken." zegt GFC-trainer Romano Lammertink aan de vooravond van de laatste Goorse derby van het seizoen tegen […]
  • Heuvelink krijgt hoogste cijfer in stadsderby21 maart 2016 Heuvelink krijgt hoogste cijfer in stadsderby Kevin Heuvelink is gisteren als beste man van het veld beoordeeld in het 'Sport Inn Derbyplayer of the Year-klassement' van deze site. Rapporteur Mathijs de Vries gaf de centrale […]
  • Twenthe doet uitstekende zaken in Lonneker11 oktober 2015 Twenthe doet uitstekende zaken in Lonneker Twenthe profileert zich steeds nadrukkelijker als een van de titelkandidaten in de vierde klasse B. De ploeg van trainer Michel Mensink won vandaag in een waar doelpuntenfestijn met 3-5 […]
  • Zes puntenduel voor Hector1 november 2014 Zes puntenduel voor Hector Het is aanhaken of voorlopig bivakkeren in de onderste regionen voor sv Hector na het belangrijke thuisduel van morgen tegen TVV. De ploeg van trainer Mark Dijkstra speelde tot nu toe twee […]