Brandweer op tijd maar haalt streeftijd niet

De brandweer van Goor en de overige kernen in de Hof van Twente scoren redelijk als het gaat om de tijd die er gemiddeld over wordt gedaan om ter plekke te komen bij een brand. Dat is volgens een analyse van NU.nl 533 seconden en dat is omgerekend 8 minuten en 53 seconden. Landelijk is afgesproken dat de brandweer er maximaal een kwartier over mag doen om op de plaats van handeling te komen maar de streeftijd is 8 minuten. Daar blijft Goor en omgeving dus wel boven. In Overijssel zijn de Enschedese spuitgasten het snelst ter plekke (6.53). In Steenwijkerland zijn de brandweerlieden het traagst (12.20) van de provincie. In Goor was veel te doen om de realisatie van een nieuwe brandweerkazerne aan de zuidkant. Dat ging niet door omdat dat aanrijvertragingen zou kunnen veroorzaken. Daarom is gekozen voor een nieuwe kazerne in de van Kollaan (foto).

Brandweerkazernegoor