Woede over gedwongen overstap naar Caiway

Er is in Goor grote beroering ontstaan over de gedwongen overstap van kabelaanbieder Ziggo naar Caiway. Op social media uiten velen hun ongenoegen over de stap van Cogas die donderdag een brief op de mat liet vallen waarin de overgang bekend werd gemaakt. Tegelijk stuurde Caiway een folder met tarieven die uiteindelijk beduidend hoger liggen dan bij Ziggo voor de afname van kabeltelevisie, internet en telefonie. Dat er geen keuzemogelijkheid is wordt door velen gezien als dictatoriaal en levert heftige reacties op. Ook de politiek roert zich inmiddels. Diverse partijen hebben aangekondigd vragen te zullen stellen in de eerstvolgende raadsvergadering. De gemeente Hof van Twente is mede aandeelhouder en heeft dus direct of indirect ingestemd met de gedwongen overgang. Voorlopig reageert de gemeente alleen op uiterst terughoudende wijze via de social media. “De berichten over Cogas hebben onze aandacht. Meer nieuws volgt komende week”.

Caiwayziggo

 

Gerelateerde berichten

  • Toch directe keuzemogelijkheid in kabelaanbieders29 oktober 2014 Toch directe keuzemogelijkheid in kabelaanbieders Er is in januari toch de mogelijkheid om te kiezen voor een andere kabel- en glasvezelaanbieder dan Caiway. De collega's van zustersite Maarkelsnieuws.nl vonden uit dat er ook kan worden […]
  • College onder vuur door Cogas-move21 oktober 2014 College onder vuur door Cogas-move Wat kan de gemeente Hof van Twente doen aan de gedwongen overstap van Ziggo naar Caiway in het Cogas-gebied ? Dat zal vanavond speerpunt zijn tijdens de raadsvergadering in het Goorse […]
  • Gorenaren moeten zelf overstappen van Ziggo naar Caiway16 oktober 2014 Gorenaren moeten zelf overstappen van Ziggo naar Caiway De Goorse gebruikers van het kabel- en glasvezelnetwerk kunnen vanaf 1 januari geen diensten meer afnemen van Ziggo. Cogas heeft de samenwerking beëindigd met de provider die jarenlang een […]
  • Storing Caiway legt kabel- en glasvezeldiensten deels plat (UPDATE)15 maart 2018 Storing Caiway legt kabel- en glasvezeldiensten deels plat (UPDATE) Grote delen van Goor kunnen op dit moment vanwege een grote storing geen gebruik maken van het kabel- en glasvezelnetwerk van Caiway. De oorzaak van de storing, die rond 06:00 uur begon, […]
  • Veteranendag in beeld bij Hofstreek TV29 april 2016 Veteranendag in beeld bij Hofstreek TV De lokale omroep Hofstreek TV brengt komende zondag een reportage op de buis van de Veteranendag die vorige week zaterdag werd gehouden op het Schoolfeestplein. Daarnaast is er een verslag […]