College onder vuur door Cogas-move

Wat kan de gemeente Hof van Twente doen aan de gedwongen overstap van Ziggo naar Caiway in het Cogas-gebied ? Dat zal vanavond speerpunt zijn tijdens de raadsvergadering in het Goorse gemeentehuis. Diverse partijen willen weten wat de rol van aandeelhouders zoals de Twentse gemeenten kan zijn om de klanten meer keuzevrijheid te bieden. D66 zal daarover vragen stellen en wil bijvoorbeeld weten of het college het eens is met een compensatieregeling voor burgers die straks meer moeten betalen en kosten moeten maken omdat bijvoorbeeld email-adressen veranderen. Ook stellen de democraten dat Cogas de afspraken niet nakomt door geen andere aanbieders toe te laten op het netwerk terwijl dat wel is beloofd. Cogas zegt andere aanbieders wel toe te laten maar op een later tijdstip. Ook andere partijen zijn benieuwd naar antwoorden op deze vragen en delen de zorgen van D66.

Cogasgebouw

Gerelateerde berichten

  • Toch directe keuzemogelijkheid in kabelaanbieders29 oktober 2014 Toch directe keuzemogelijkheid in kabelaanbieders Er is in januari toch de mogelijkheid om te kiezen voor een andere kabel- en glasvezelaanbieder dan Caiway. De collega's van zustersite Maarkelsnieuws.nl vonden uit dat er ook kan worden […]
  • Woede over gedwongen overstap naar Caiway18 oktober 2014 Woede over gedwongen overstap naar Caiway Er is in Goor grote beroering ontstaan over de gedwongen overstap van kabelaanbieder Ziggo naar Caiway. Op social media uiten velen hun ongenoegen over de stap van Cogas die donderdag een […]
  • Gorenaren moeten zelf overstappen van Ziggo naar Caiway16 oktober 2014 Gorenaren moeten zelf overstappen van Ziggo naar Caiway De Goorse gebruikers van het kabel- en glasvezelnetwerk kunnen vanaf 1 januari geen diensten meer afnemen van Ziggo. Cogas heeft de samenwerking beëindigd met de provider die jarenlang een […]
  • Vooral ouderen naar infopunt aanbieders 4 december 2014 Vooral ouderen naar infopunt aanbieders Het informatiepunt op het Schoolfeestplein waar onafhankelijk advies wordt gegeven over de te kiezen pakketten voor TV, internet en telefonie in het nieuwe jaar, wordt vooral bezocht door […]
  • Storing Caiway legt kabel- en glasvezeldiensten deels plat (UPDATE)15 maart 2018 Storing Caiway legt kabel- en glasvezeldiensten deels plat (UPDATE) Grote delen van Goor kunnen op dit moment vanwege een grote storing geen gebruik maken van het kabel- en glasvezelnetwerk van Caiway. De oorzaak van de storing, die rond 06:00 uur begon, […]