Goorse kasteleins slikken rookverbod gelaten

“De enige die hier nog een sigaret in de mond heeft is Buck”, zegt uitbater Gerrit van Ginkel van café De Tapperij glimlachend. Achter hem prijkt het hoofd van een eland aan de muur met een sigaret in de bek. Tot eergisteren was het café aan de Grotestraat een van de twee café’s in Goor waar nog gerookt mocht worden. Samen met café De Buurman dat daar schuin tegenover ligt, voldeed Van Ginkel aan de normen: geen personeel en een oppervlakte van minder dan 70 vierkante meter. Dat gedoogbeleid is met een uitspraak van de Hoge Raad teniet gedaan. “Leuk is anders maar we waren ons aan al aan het voorbereiden op 1 januari. Dat was sowieso al duidelijk dat het dan gebeurd was met het roken. We moeten ons er gewoon bij neerleggen en zullen het rookhok in ere herstellen en op het terras maatregelen nemen.”

GerritvanginkelkleinerOok Samantha Kaspers, die samen met Marinus Wolters café De Buurman bestiert, reageert gelaten: “Het heeft uiteraard voor ons gevolgen maar wij gaan ons gewoon aan de regels houden. Het is niet anders.”Auke Kramer van café De Whee heeft ook wel een mening over de genomen maatregelen: “Het mocht bij ons sowieso al niet omdat we twintig meter teveel hebben. Toch vind ik dat het zou moeten kunnen. Gewoon een bord op de deur met: ‘Hier wordt gerookt’. Laat de mensen zelf bepalen of ze naar binnen willen of niet. Maar zo zijn de regels niet. Mijn standpunt is wel ‘gelijke monniken, gelijke kappen’. Met andere woorden: Het mag overal of het mag nergens. In dat kader is de maatregel dus wel terecht. Goor kent negen horeca-etablissementen met in meer of mindere mate een caféfunctie. Naast De Tapperij, De Buurman en De Whee zijn dat café Buddy’s, Bar Bistro d’Olde Smidse, Grand Café De Zon, Jachtlust, de Wiener Stube en eetcafé De Ster.

Cafedebuurman

Tapperij

Bij café De Buurman en De Tapperij mocht tot en met dinsdag nog gerookt worden

Gerelateerde berichten

  • Volle terrassen in het Goorse…5 mei 2016 Volle terrassen in het Goorse… Het was een heerlijke zonnige bevrijdingsdag annex Hemelvaartsdag. Het deed een groot deel van de Gorenaren besluiten om er op uit te trekken. Enkelen met een lang weekeinde naar elders, […]
  • Goor gaat weer culinair8 september 2015 Goor gaat weer culinair De jaarlijkse koopzondag ‘Welkom in Goor’ wordt komende zondagmiddag op het plein voor het gemeentehuis wederom opgeluisterd door een Culinaire markt. De plaatselijke horeca en de lokale […]
  • Café De Buurman weer open na verbouwing16 februari 2017 Café De Buurman weer open na verbouwing Café De Buurman in de Goorse Grotestraat gaat morgen weer open. Het feestcafé in het stadshart werd net na de jaarwisseling gesloten voor een ingrijpende verbouwing. Het interieur is […]
  • Grand Café De Zon in andere handen20 september 2019 Grand Café De Zon in andere handen Grand Café de Zon krijgt andere uitbaters. De Goorse Tessa van Akker die komende dinsdag 24 jaar wordt, gaat de horecagelegenheid aan de Kerkstraat runnen samen met haar partner Lars […]
  • Samantha van de Buurman een kwart eeuw oud16 november 2015 Samantha van de Buurman een kwart eeuw oud Wie het Goorse centrum van de westkant binnenkomt, kan er niet omheen. De spandoeken en versieringen bij café De Buurman zeggen genoeg. Vandaag, maandag de 16e, wordt groots gevierd dat […]