Goorse seizoenskaarthouders massaal Twente-supporter

FC Twente is onder Goorse seizoenskaarthouders verreweg de meest populaire club. Dat blijkt uit de gegevens van de interactieve voetbalkaart van Nederland die de Twentsche Courant Tubantia vandaag lanceerde via de website van het dagblad. Op de kaart is per gemeente, plaats of stadsdeel te zien hoeveel geregistreerde seizoenskaarthouders die plek heeft en voor welke club zij een seizoenskaart hebben. Maar liefst 92,1% van de Goorse seizoenskaarthouders heeft een vaste plek in de Grolsch Veste. Dat komt neer op 429 Gorenaren. Op de tweede plaats staat Ajax: negentien Gorenaren zitten tweewekelijks op de tribune in Amsterdam. Daarna volgen Heracles Almelo en Go Ahead Eagles, twee andere Overijsselse bvo’s. Opvallend genoeg is er één Gorenaar die een seizoenskaart heeft bij ADO Den Haag, net als een enkeling die om de twee weken naar Arnhem rijdt voor een wedstrijd van Vitesse. In totaal staan 466 Gorenaren geregistreerd als seizoenskaarthouder bij een Nederlandse betaald voetbal organisatie.

seizoenskaartengoor

Gerelateerde berichten

  • FC Twente opent voorbereiding in Goor tegen GFC27 maart 2017 FC Twente opent voorbereiding in Goor tegen GFC FC Twente speelt de eerste wedstrijd in voorbereiding op het volgende seizoen op sportpark Heeckeren tegen GFC. Het oefenduel wordt gespeeld op zaterdag 1 juli en begint om 17.00 uur. De […]
  • Problemen FC Twente doen ook Goorse fans pijn10 april 2015 Problemen FC Twente doen ook Goorse fans pijn De financiële en sportieve problemen van FC Twente zijn ook bij de fanatieke supporters in Goor hard aangekomen. De Enschedese voetbalclub kreeg vandaag voor de tweede keer in korte tijd […]
  • Goorse inbreng bij FC Twente Crisis-revue4 december 2015 Goorse inbreng bij FC Twente Crisis-revue De inmiddels landelijk bekende FC Twente Crisis-revue heeft ook een fraaie Goorse inbreng. De show rondom het 50-jarig jubileum van de Enschedese eredivisie loopt deze- en volgende week in […]
  • Goorse zet topvoetballer in Foetushouding7 oktober 2015 Goorse zet topvoetballer in Foetushouding De Goorse fotografe- en kunstenares Patricia van de Camp heeft met haar foto van ex-topvoetballer Orlando Engelaar een bijzondere bijdrage geleverd aan een expositie over de 50 beste […]
  • Ank en Ellen steunen FC Twente in De Telegraaf16 juni 2016 Ank en Ellen steunen FC Twente in De Telegraaf Het is naast het Schoolfeest ook in Goor de talk of the town: de problemen bij FC Twente. Op de achtergrond werkt de roemrijke club aan een reddingsplan en daarbij krijgt het steun door […]