Toch directe keuzemogelijkheid in kabelaanbieders

Er is in januari toch de mogelijkheid om te kiezen voor een andere kabel- en glasvezelaanbieder dan Caiway. De collega’s van zustersite Maarkelsnieuws.nl vonden uit dat er ook kan worden gekozen voor Cbizz. Dit bedrijf was eerder een onderdeel van Caiway maar is inmiddels zelfstandig. Cbizz richt zich in principe op de zakelijke markt, maar ook particulieren kunnen een abonnement afsluiten bij deze aanbieder die in tegenstelling tot Caiway wel een vast ip-adres en een tweede telefoonlijn in haar pakketten heeft. Cogas heeft bevestigd dat er inderdaad een directe mogelijkheid is om voor Cbizz te kiezen.

Cbizzdoos

Er ontstond grote onrust in Goor en de rest van het zogenoemde Cogasgebied toen bekend werd dat afnemers van Ziggodiensten verplicht werden om over te stappen naar Caiway. Cogas maakte maandag in een brief aan de aandeelhouders duidelijk dat er in de loop van 2015 wel meer aanbieders te verwachten zijn op het glasvezelnetwerk maar dat dat vanaf 1 januari niet gaat lukken. Nu blijkt dus dat er toch, het zij een geringe, keuzemogelijkheid is.

Gerelateerde berichten

  • College onder vuur door Cogas-move21 oktober 2014 College onder vuur door Cogas-move Wat kan de gemeente Hof van Twente doen aan de gedwongen overstap van Ziggo naar Caiway in het Cogas-gebied ? Dat zal vanavond speerpunt zijn tijdens de raadsvergadering in het Goorse […]
  • Woede over gedwongen overstap naar Caiway18 oktober 2014 Woede over gedwongen overstap naar Caiway Er is in Goor grote beroering ontstaan over de gedwongen overstap van kabelaanbieder Ziggo naar Caiway. Op social media uiten velen hun ongenoegen over de stap van Cogas die donderdag een […]
  • Gorenaren moeten zelf overstappen van Ziggo naar Caiway16 oktober 2014 Gorenaren moeten zelf overstappen van Ziggo naar Caiway De Goorse gebruikers van het kabel- en glasvezelnetwerk kunnen vanaf 1 januari geen diensten meer afnemen van Ziggo. Cogas heeft de samenwerking beëindigd met de provider die jarenlang een […]
  • Storing Caiway legt kabel- en glasvezeldiensten deels plat (UPDATE)15 maart 2018 Storing Caiway legt kabel- en glasvezeldiensten deels plat (UPDATE) Grote delen van Goor kunnen op dit moment vanwege een grote storing geen gebruik maken van het kabel- en glasvezelnetwerk van Caiway. De oorzaak van de storing, die rond 06:00 uur begon, […]
  • Veteranendag in beeld bij Hofstreek TV29 april 2016 Veteranendag in beeld bij Hofstreek TV De lokale omroep Hofstreek TV brengt komende zondag een reportage op de buis van de Veteranendag die vorige week zaterdag werd gehouden op het Schoolfeestplein. Daarnaast is er een verslag […]