’t Oale Spoor in ere hersteld ?

Oalespoortjegoor

Een prent uit de jaren zeventig waar een vrouw kijkt over de treinrails in de richting van de Thomas Ainsworthstraat. De zogenoemde spoorlijn van Bello liep vroeger dwars door Goor en was de lijn van Neede naar Hellendoorn. In de huidige structuurvisie van de gemeente is opgenomen dat er op termijn op de plek waar de spoorlijn nog het langst te zien was, een reconstructie plaats zou moeten vinden. Een stuk groen op het stuk tussen de van Kollaan en de Roerdompstraat met aandacht voor het historisch perspectief. Of daarmee de spoorlijn in fictieve zin ook terugkeert is de grote vraag. Wel is helder dat het nog wel even kan duren voordat het zover is.  (foto: Goors Historisch Museum)

Gerelateerde berichten

  • Van Rood naar Blauw: Nieuwe dienstregelingen4 december 2017 Van Rood naar Blauw: Nieuwe dienstregelingen Vanaf 10 december voert de NS nieuwe dienstregelingen door. In Goor blijven de vertrektijden exact hetzelfde, alleen de rode bestickering op de trein zal worden vervangen door het […]
  • Ergernis over duisternis…15 juni 2017 Ergernis over duisternis… De straatverlichting in een aantal wijken en straten in Goor heeft de laatste twee nachten af laten weten. Onder meer op 't Tuindorp, de Kerkstraat, De Blauwververij, De Hogenkamp en de […]
  • Treinramp op Goors spoor voorkomen16 juli 2015 Treinramp op Goors spoor voorkomen Er hadden vannacht de grootste ongelukken kunnen gebeuren op het spoor aan de Wachtpostdijk. Onverlaten hebben daar gisteravond grote rood-witte verkeersschilden op de rails gegooid. Het […]
  • SP en D66 hekelen versobering openbaar vervoer13 september 2021 SP en D66 hekelen versobering openbaar vervoer De fracties van SP en D66 vinden het onbestaanbaar dat er wordt gesneden in het aantal bus- en treindiensten in de regio. Door de coronapandemie wordt er minder gebruik gemaakt van een […]
  • Het Badhoes start activiteiten weer op19 augustus 2021 Het Badhoes start activiteiten weer op Na een lange coronaperiode was het Het Badhoes op het Tuindorp vanaf begin juni weer geopend maar nog zonder grotere activiteiten en met de geldende coronaregels. Vanaf komende zaterdag, […]