Mooi weer met een Spaanse Pluim…

Deze prachtige prent van de zonsondergang van deze vrijdag werd ons gestuurd door de Goorse weerman Eric Effing. Daarbij verheugende teksten over de prachtige dag die ons morgen te wachten staat. Volgens Effing zegt de lucht op de foto dat het morgen een zomerse dag wordt met een zogenoemde Spaanse Pluim. Deze weer-term wordt gebruikt als er sprake is van een continu aanvoer van warme en vochtige lucht vanuit het zuiden. De Goorse temperaturen konden op de eerste van november dus nog wel eens records gaan breken. Wat niet onvermeld mag blijven is dat een Spaanse Pluim uiteindelijk ook leidt tot onweer en veel neerslag. Waarvan akte. Maar vooraleerst: Genieten maar !

Spaansepluim

Gerelateerde berichten

  • Kring om de zon…25 april 2021 Kring om de zon… We kregen weer een fraaie foto van een bijzonder natuurfenomeen binnen van de Goorse fotograaf- en weersdeskundige Eric Effing. Hij ontwaardde gisterochtend een fraaie kring om de […]
  • De lente komt eraan…1 mei 2016 De lente komt eraan… Als de lokale weerman Eric Effing enthousiast mailt dat de 'Spring in the air' is dan gaan we er vanuit de we ons op kunnen maken voor een aantal mooie dagen in deze meivakantie. De […]
  • 40 graden in Goor ? Dacht het niet…5 juli 2015 40 graden in Goor ? Dacht het niet… Naar de dag van gisteren werd met spanning gekeken. Het zou onwaarschijnlijk warm worden met temperaturen tot misschien wel 40 graden. De Goorse weerprofeet Eric Effing relativeert deze […]
  • Zonsopgang met bijzonder optisch element…17 januari 2021 Zonsopgang met bijzonder optisch element… De Goorse weerman- en fotograaf stuurde weer twee fraaie natuurfoto's met in dit geval een bijzonder optisch element. De prenten zijn deze week genomen in het buitengebied bij Stokkum en […]
  • Waarschuwing: gevallen regenwater schadelijk voor gezondheid9 augustus 2018 Waarschuwing: gevallen regenwater schadelijk voor gezondheid Na maanden van droogte zal heel Goor vandaag te maken krijgen met mogelijke forse regenbuien. Zelfs zo heftig dat het kan leiden tot wateroverlast, waardoor straten wellicht blank komen te […]