Het rijke carnavalsverleden van Goor…

Morgen stapt rond middernacht de nieuwe Prins of Prinses van CV Sterzo uit de anonimiteit. Het is alweer de vijfde hoogheid van de nog jonge carnavalsvereniging die nu de enige in Goor is. Dat was vroeger wel anders. In het Goorse waren meerdere verenigingen waarvan De Meerpoet’n en De Deurdouwers de grootste waren en midden jaren 90 ter ziele gingen. In de jaren 70 en 80 werd ook volop carnaval gevierd bij de Wiener Stube (Wiener Smakkers) en camping Bomans (De Bomennekes) en was er een vrouwen-carnavalsclub bij Jachtlust. Het huidige Sterzo bracht al illustere prinsen voort maar ook in het verdere verleden droegen overbekende Gorenaren de hoogste carnavalsmuts met bijbehorende veren. Voorbeelden zijn Adolf Koster, Jan ‘van de Zon’ Brunnekreef, Paulie Haverkate, Gerrit van den Burg, Arno Bonthuis  en wijlen oud-schoolfeestvoorzitter Rudolf Walhof. Het carnavalsicoon van het Twentse Haagje blijft echter Wil van den Boomen (foto onder). De Goorse Brabander was tot twee keer toe Prins Carnaval bij De Meerpoet’n en is inmiddels erelid bij CV Sterzo.

Wilvandeboomenprins2Foto’s: archief Goors Historisch Museum

Gerelateerde berichten

  • Toch nog een beetje carnaval…29 november 2020 Toch nog een beetje carnaval… Het had dé avond moeten worden van de opkomst van de 11e Prins Carnaval van het Goorse CV Sterzo maar ook hier gooide Corona roet in het eten. Het jubileumjaar van de groeiende Goorse […]
  • Nieuwe Hofprins CV Sterzo: Wie zou het zijn?26 november 2021 Nieuwe Hofprins CV Sterzo: Wie zou het zijn? Het is op dit moment nog onzeker of de nieuwe hoogheid van de Goorse carnavalsvereniging CV Sterzo morgenmiddag ten tonele verschijnt in zaal De Ster. Dat is afhankelijk van de […]
  • Opkomst Goorse Hofprins carnaval gaat wel door18 november 2021 Opkomst Goorse Hofprins carnaval gaat wel door De opkomst van de nieuwe hoogheid van de Goorse carnavalsvereniging CV Sterzo gaat volgende week zaterdag wél door. Ondanks de aangescherpte coronamaatregelen, zal er toch, een […]
  • De 11e van de 11e…11 november 2021 De 11e van de 11e… Er is vanwege corona veel discussie over, vooral in het zuiden van het land. De startfestiviteiten van het nieuwe carnavalsseizoen wel of niet door laten gaan? In Goor bereidt CV Sterzo […]
  • Feest bij Prins Mark19 januari 2020 Feest bij Prins Mark Gisteren keek men in Hengevelde al raar op toen de Raad van 11 van CV Sterzo een grote paal kwam plaatsen bij het huis van Mark Esscher, de Prins Carnaval van CV Sterzo. Een dag later […]