Het rijke carnavalsverleden van Goor…

Morgen stapt rond middernacht de nieuwe Prins of Prinses van CV Sterzo uit de anonimiteit. Het is alweer de vijfde hoogheid van de nog jonge carnavalsvereniging die nu de enige in Goor is. Dat was vroeger wel anders. In het Goorse waren meerdere verenigingen waarvan De Meerpoet’n en De Deurdouwers de grootste waren en midden jaren 90 ter ziele gingen. In de jaren 70 en 80 werd ook volop carnaval gevierd bij de Wiener Stube (Wiener Smakkers) en camping Bomans (De Bomennekes) en was er een vrouwen-carnavalsclub bij Jachtlust. Het huidige Sterzo bracht al illustere prinsen voort maar ook in het verdere verleden droegen overbekende Gorenaren de hoogste carnavalsmuts met bijbehorende veren. Voorbeelden zijn Adolf Koster, Jan ‘van de Zon’ Brunnekreef, Paulie Haverkate, Gerrit van den Burg, Arno Bonthuis  en wijlen oud-schoolfeestvoorzitter Rudolf Walhof. Het carnavalsicoon van het Twentse Haagje blijft echter Wil van den Boomen (foto onder). De Goorse Brabander was tot twee keer toe Prins Carnaval bij De Meerpoet’n en is inmiddels erelid bij CV Sterzo.

Wilvandeboomenprins2Foto’s: archief Goors Historisch Museum

Gerelateerde berichten

  • Toch nog een beetje carnaval…29 november 2020 Toch nog een beetje carnaval… Het had dé avond moeten worden van de opkomst van de 11e Prins Carnaval van het Goorse CV Sterzo maar ook hier gooide Corona roet in het eten. Het jubileumjaar van de groeiende Goorse […]
  • Feest bij Prins Mark19 januari 2020 Feest bij Prins Mark Gisteren keek men in Hengevelde al raar op toen de Raad van 11 van CV Sterzo een grote paal kwam plaatsen bij het huis van Mark Esscher, de Prins Carnaval van CV Sterzo. Een dag later […]
  • Mark Escher nieuwe prins CV Sterzo30 november 2019 Mark Escher nieuwe prins CV Sterzo De verbazing was groot toen de in Hengevelde woonachtige Mark Escher zaterdagavond uit de rook naar voren kwam als de nieuwe Prins Carnaval van CV Sterzo in Goor. De 45-jarige Escher […]
  • Artiesten Sjoowavond klaar voor het weekend14 maart 2019 Artiesten Sjoowavond klaar voor het weekend Het is het jaarlijkse artiestenfeest in zalencentrum De Bebsel waar vooraf een hoop tijd in wordt gestoken: De Sjoowavonden van de culturele vereniging De Deurdouwers. Die herbergen nu […]
  • Henri Elbert gepresenteerd als nieuwe Hofprins van CV Sterzo24 november 2018 Henri Elbert gepresenteerd als nieuwe Hofprins van CV Sterzo Henri Elbert is aan het einde van de zaterdagavond gepresenteerd als nieuwe Goorse Prins Carnaval van CV Sterzo. In een volle achterzaal bij De Ster kwam de Goorse ondernemer uit het felle […]