Bijna 15 mille voor stadslandbouw

De Stichting Voor en Door Goor heeft een subsidie gekregen van bijna 15.000 euro. Dit geld zal worden gebruikt om de activiteiten op het gebied van stadslandbouw verder uit te breiden. Er wordt onder meer een groente-ruilmarkt opgezet waar moestuinders verbouwde producten kunnen ruilen. Ook worden de groentes uit de stadsmoestuin in de Kerkstraat verkocht aan mensen die zelf geen groentes verbouwen. In het leegstaande gebouw naast de tuin worden workshops georganiseerd. Het is daarnaast de bedoeling dat het braakliggende terrein op het zwembadterrein zal worden gebruikt voor stadslandbouw. De groenten en granen die de stichting verbouwt zijn grotendeels bestemd voor de voedselbank.

Stadslandbouw

Gerelateerde berichten

  • Goors bier ‘openbaar’ gebrouwen20 juli 2015 Goors bier ‘openbaar’ gebrouwen Het zogenoemde Goorsch Gruyt Bier wordt komende zaterdag voor het eerst 'publiekelijk' gebrouwen. De introductie van het Goorse bier is nu drie jaar geleden door de stichting Voor en Door […]
  • Veteranen Comité verder als onafhankelijk stichting9 januari 2020 Veteranen Comité verder als onafhankelijk stichting Het Veteranen comité Hof van Twente” gaat verder als onafhankelijke Stichting. Na een aantal jaren de gemeente te hebben ondersteund bij het organiseren van de gemeentelijk veteranendag […]
  • Subsidies voor voedselbank en kledingbank ‘Van Katoen’21 januari 2016 Subsidies voor voedselbank en kledingbank ‘Van Katoen’ De gemeente Hof van Twente trekt voor het komende jaar €6.000,- uit voor de Goorse voedselbank en geeft in totaal €22.250,- aan kledingbank 'Van Katoen'. Beide instellingen zetten zich in […]
  • Stadsraad komt met spreekuur15 februari 2016 Stadsraad komt met spreekuur De nieuwe Goorse Stadsraad wil zo snel mogelijk een spreekuur instellen waar mensen naartoe kunnen om in gesprek te gaan met de vertegenwoordigers ervan. Daarnaast moet er een zogenoemd […]
  • Doors Wide Open organiseert ‘Het Liefdesplein’5 juli 2018 Doors Wide Open organiseert ‘Het Liefdesplein’ De Goorse stichting Doors Wide Open organiseert op 15 december 'Het Liefdesplein', een evenement in het Goorse stadshart dat volledig in het teken van de liefde komt te staan. Net als bij […]