Goorse boerderij al 351 jaar familiebezit

De boerderij van de familie Kamp aan de Deldensestraat behoort tot de tien oudste boerderijen van Nederland als het gaat om het aantal generaties van een familie dAT een boerenbedrijf voortzet op dezelfde locatie. Onderzoek voor het project ‘Boer zoekt roots’ van LTO Noord en Hogeschool Windesheim wees uit dat ‘Erve Senkeldam’ in dat kader op de zesde plaats komt. Het vakblad Boerderij maakte video’s van de tien oudste boeren-familiebedrijven van Nederland en maakte ook een reportage op het Goorse erf. Eigenaar Bert Kamp vertelt zelf over de 351 jaar oude historie van het bedrijf dat al 15 (!) generaties familiebezit is sinds 1663. Voor de reportage klik HIER.

Boerderijkamp

Gerelateerde berichten

  • Hofstreek Omroep gaat samenwerken met andere lokale zenders7 maart 2016 Hofstreek Omroep gaat samenwerken met andere lokale zenders Hofstreek Omroep, de lokale omroep voor Goor en de overige kernen in de Hof van Twente, gaat nauw samenwerken met de lokale omroepen Radio350 uit Rijssen/Holten, Regio FM uit Wierden en […]
  • Open dag muziekschool met opening lokalen16 mei 2016 Open dag muziekschool met opening lokalen De muziekschool Hof van Twente zal op zaterdag 28 mei weer haar jaarlijkse open dag houden. De deuren van hoofdlocatie De Reggehof zullen dan vanaf 15.00 uur geopend zijn. Ge├»nteresseerden […]
  • Publiek nomineert geen ondernemers meer21 november 2016 Publiek nomineert geen ondernemers meer De nominaties voor de verkiezing van 'Ondernemer van het jaar' in Goor worden dit jaar niet door het publiek gedaan maar alleen door de ondernemers zelf. Iedereen kon eerder stemmen […]
  • Valse start actie voetbalplaatjes6 maart 2010 Valse start actie voetbalplaatjes Vol trots hebben de Goorse voetballers vandaag het voetbalplaatjesalbum van C1000 in ontvangst genomen. De feestelijke start van de actie werd echter overschaduwd nadat de […]
  • Fietsen met Nivon Goor15 mei 2012 Fietsen met Nivon Goor Het Nivon Goor, dat jaarlijks fietstochten organiseert vanuit Goor, pakt voor het eerst uit tijdens Hemelvaartsdag. Leden en niet leden mogen zich, al dan niet voor de dauw, vergapen aan […]