Goorse boerderij al 351 jaar familiebezit

De boerderij van de familie Kamp aan de Deldensestraat behoort tot de tien oudste boerderijen van Nederland als het gaat om het aantal generaties van een familie dAT een boerenbedrijf voortzet op dezelfde locatie. Onderzoek voor het project ‘Boer zoekt roots’ van LTO Noord en Hogeschool Windesheim wees uit dat ‘Erve Senkeldam’ in dat kader op de zesde plaats komt. Het vakblad Boerderij maakte video’s van de tien oudste boeren-familiebedrijven van Nederland en maakte ook een reportage op het Goorse erf. Eigenaar Bert Kamp vertelt zelf over de 351 jaar oude historie van het bedrijf dat al 15 (!) generaties familiebezit is sinds 1663. Voor de reportage klik HIER.

Boerderijkamp

Gerelateerde berichten

  • Van boekhandel tot wereldwinkel…14 oktober 2015 Van boekhandel tot wereldwinkel… De Goorse Wereldwinkel vierde afgelopen zaterdag alweer de 27e verjaardag. De fairtradewinkel kwam in het Goorse centrum in 1988 op initiatief van Toos van den Broek in een pand met grote […]
  • Schoolfeest op het nettenveld van Jannink21 mei 2015 Schoolfeest op het nettenveld van Jannink Het is nu 'vief wekke veur 't Skoolfees' en in dat kader gaan we op deze site ook meer toeleven naar de 140e editie van het Goorse Feest der Feesten. Dat doen we met een ludieke actie […]
  • Kinderen schrijven Goors Historie…7 februari 2011 Kinderen schrijven Goors Historie… Een bijzondere expositie over Goorse bodemvondsten wordt komende woensdag geopend in het Historisch museum aan de Stationslaan. De tentoonstelling is gemaakt door leerlingen van de Goorse […]
  • Braakliggend terrein met rijke historie…22 juni 2015 Braakliggend terrein met rijke historie… Een prachtig stukje Goorse geschiedenis, geschreven door Jan Poortman over het nu braakliggende zwembadterrein aan de Gruttostraat. Poortman, medewerker van de stichting Historisch Goor en […]
  • Oude turfhaard symbolisch voor Goors museum16 november 2015 Oude turfhaard symbolisch voor Goors museum Hij staat er al jaren en werd onlangs tijdens de viering van het 60-jarig jubileum ontstoken. De oude turfhaard in het Goorsch Historisch Museum is één van de symbolen van de nostalgische […]