Leferink overweegt actie voorkeurstemmen

De tweespalt binnen de provinciale VVD heeft ook gevolgen gekend voor het Goorse kandidaat Statenlid Dinand Leferink. De 57-jarige makelaar, entertainer- en communicatiedeskundige zat in het bestuur en stelde zich voor het eerst kandidaat voor Provinciale Staten. Aanvankelijk kreeg hij de verkiesbare 6e plaats toebedeeld maar na de turbulente ledenvergadering in Dijkerhoek van afgelopen maandag, liggen de zaken toch anders. Oud-Markeloƫr Leferink verklaarde zich solidair met zijn mede bestuursleden en stapte op nadat preses Gert Jan Oplaat op een vormfout werd afgerekend toen hij zich opnieuw kandidaat voor het voorzitterschap wilde stellen. De oorspronkelijke lijst ging op de schop en Leferink moet nu genoegen nemen met een 12e plaats. Hij overwoog om te stoppen maar gaat toch door en overweegt zelfs een campagne om op voorkeurstemmen in de Provinciale Staten te komen.

Dinandgoednormaal“De vergadering is verlopen zoals die verlopen is, maar verdient zeker niet de schoonheidsprijs. De selectiecommissie onder leiding van Menno Knop (1e kamerlid red.) wilde kiezen voor nieuwe mensen en plaatste mij op plek 6, een mooie plek om het werk van Statenlid op te kunnen pakken. Door de tweespalt binnen de partij mocht niet zo zijn maar ik ben strijdbaar en ga met open vizier de campagne in Ik voel me daarbij gesteund door de vele afdelingen die gisteren per mail hun medeleven aan mij hebben getoond. Ik heb ook veel reacties van burgers gekregen. Daarom denk ik na over een voorkeursactie. De functie van Statenlid oefen je niet uit in de achterkamers maar in de provincie. Je moet er zijn voor alle inwoners van Overijssel en voor hun belangen opkomen. Voor spelletjes is bij mij geen ruimte, ik doe het op eigen kracht.” De verkiezingen voor Provinciale Staten zijn op 18 maart van het volgend jaar.

Eerder werd duidelijk dat lijstduwer Marcel Kummel de partij wel van de lijst stapt. Kummel hekelt ook de handelswijze van een groot deel van de partij en schaarde zich evenals Leferink achter Gert Jan Oplaat.