Foekepotten morgen te koop

De kerstdagen zijn voor dit jaar alweer verleden tijd en dus maakt Goor zich alweer op voor de volgende jaarlijkse traditie: Foekepotten. De varkensblazen hangen al weken te drogen in een container (foto) en morgen worden ze over de bloempotten gespannen. Dat gebeurt vanaf 14.00 uur in de Goorse Laarschool. Medewerkers van de stichting Kindvriendelijk Goor zijn dan druk in de weer met de productie en de verkoop van de Foekepotten.

Kinderen en ouders worden uitgenodigd om de foekepotten morgen te kopen voor € 2.50. Wie een eigen bloempot meebrengt is nog een euro goedkoper uit. “We hopen er meer dan 100 van de hand te kunnen doen” zegt organisator Ellen Hoek. Donderdagmiddag, oudejaarsdag, worden de verklede foekepotters verwacht in De Reggehof om daarna met Apollo een rondgang te maken over het Tuindorp. Daarna is de prijsuitreiking voor mooiste deelnemers waarna eenieder zelf de straat op kan om de centjes bijeen te sprokkelen na het zingen van het aloude ‘Foekepotterij’.   

Gerelateerde berichten

  • Constantijnschool kan beginnen met bouwen1 april 2010 Constantijnschool kan beginnen met bouwen De Prins Constantijnschool kan starten met het bouwen van de nieuwe locatie aan de Rozenstraat. Tegen het bestemmingsplan was beroepschrift ingediend, maar dat is ingetrokken. De Prins […]
  • Fietsexamen voor Goorse leerlingen19 april 2011 Fietsexamen voor Goorse leerlingen De leerlingen van de Goorse basisscholen moesten deze week het officiele fietsexamen afleggen. Eerst werd hen gevraagd naar de theorie van de veiligheidsregels. Nadien moesten zij dit in […]
  • ‘Ruime kieslijst PvdA, coalitie moet naar drie partijen’9 oktober 2017 ‘Ruime kieslijst PvdA, coalitie moet naar drie partijen’ De PvdA is goed vertegenwoordigd tijdens de komende gemeenteraadsverkiezingen. Meer dan twintig mensen hebben zich beschikbaar gesteld voor de kieslijst van de sociaaldemocraten. “Ik ben […]
  • Windenergie blijft speerpunt voor college van B&W7 oktober 2016 Windenergie blijft speerpunt voor college van B&W Er is veel over te doen maar het college van B&W wil sowieso doorgaan met de ambitie om te komen tot een volledig duurzame gemeente in 2035. In de programmabegroting voor volgend jaar […]
  • Op de foto met Sinterklaas30 november 2015 Op de foto met Sinterklaas Het is de week van Sinterklaas. De Goorse kinderen sidderen al van spanning in aanloop naar pakjesavond. Dit weekend mochten zij bij De Smidse al even langs bij de Goedheiligman. De […]