De Oale roop klinkt weer…

Het is de eerste zondag van de Advent en dat betekent de start van een drukke periode voor de Goorse Midwinterhoornblazers. Zij zijn sinds jaar en dag verenigd in de Mirreweenterhoornbloazers Goor-Diepenheim samen met de collega’s uit ’t Stedeke. Zij zullen in de komende maand op diverse plaatsen in en om Goor de zogenoemde ‘Oale roop’ laten klinken. Dat gebeurt vanaf de eerste Adventszondag (anbloazen) en tot 6 januari met Driekoningen (afbloazen). In Goor zijn onder meer Hans Freriksen, Herman Brinkman en Silvo Busschers fervente Midwinterhoornblazers. Ook Silvo’s dochter Jet is besmet met het virus. Vandaag werd het seizoen geopend bij Erve Brooks in Gelselaar.

Oaleroop1vlnr: Jet en Hans Freriksen en Herman Brinkman

Gerelateerde berichten

  • Jonge midwinterhoornblazers sterk in Oldenzaal30 december 2016 Jonge midwinterhoornblazers sterk in Oldenzaal Ze zijn nog nog jong maar hebben hét ultieme gevoel voor traditie. Het Goorse trio Jet Busschers (vandaag 13 jaar geworden), Lyonne Edel (15) en Fleur Busch (11) waren deze vrijdag actief […]
  • De oale roop gaat weer klinken…2 december 2018 De oale roop gaat weer klinken… Het zogenoemde 'Bloasseizoen' van de Mirreweenterhoornbloazers Goor-Diepenheim onder leiding van de Goorse voorman Silvo Busschers gaat vandaag weer van start op deze eerste zondag van de […]
  • Jonge midwinterhoornblazers in actie…4 januari 2015 Jonge midwinterhoornblazers in actie… De jonge Goorse midwinterhoornblazers Jet Busschers en Lyonne Edel waren vandaag actief bij kampeerboerderij De Langenberg bij Rijssen. Daar vond de strijd om de Zilveren Hoorn plaats. Een […]
  • Piratencafé, nieuwe Prins en Sukkeltoernooi1 december 2017 Piratencafé, nieuwe Prins en Sukkeltoernooi De activiteitenagenda voor dit weekeinde biedt voor de liefhebbers van het Piratenlied allereerst een mogelijkheid om vandaag bij café Johny's langs te gaan waar zender Los Banditos de […]
  • Hoog van de toren blazen…28 december 2015 Hoog van de toren blazen… Het uitzicht was prachtig en het geluid van de Oale Roop schalde over het Twentse Haagje. De midwinterhoornblazers Goor-Diepenheim beklommen de watertoren aan de rand van Goor voor een […]