Goorse predikant hekelt show tijdens kerkdiensten

“Het draait steeds vaker om dans, zwaaien, klappen, toneel en filmpjes. Een groeiende groep wil naar erediensten met minder show, lawaai en verpakking. Zij willen meer rust, eerbied en inhoud.” Het zijn duidelijke woorden van de Goorse predikant en evangelist Jan Bakker op de kerkelijke website www.cip.nl. Op dit, onder christenen populaire platform, staat het verhaal van het ontstaan van de Reformatorische Baptisten Gemeente Twente die sinds een maand de diensten in de Goorse Klokkenkamp houdt en de voorloper moet zijn van een landelijke beweging.

JanBakkerpredikant

“De evangelische en charismatische beweging laat de ouderen vallen. Zeker in de liturgie. Dan denk ik niet alleen aan drie kwartier lang praisemuziek en aanbidding. Ook op theologisch gebied voelt men zich niet gehoord. Er is sprake van een gebrek aan kennis van het Woord.” aldus Bakker die wekelijks 30, veelal 50-plussers, verwelkomt. “Velen zijn afkomstig uit baptistengemeentes en hebben een traditioneel-protestantse achtergrond. In de loop der jaren zijn ze zwaar teleurgesteld geraakt in hun gemeentes”. Ook Bakker zelf verliet de evangelische beweging. “Zonder een inhoudelijke visie, kom je op den duur in de problemen. Men weet daar vooral goed wat men niet wil.” Voor het hele artikel met- en over de kritische Goorse voorganger klik hier.

Gerelateerde berichten

  • Hofkerk in bescheiden vorm weer open27 mei 2020 Hofkerk in bescheiden vorm weer open Door de versoepelingen van de Corona-maatregelen gaat ook de Hofkerk in bescheiden vorm weer open. Vanaf volgende week zondag, 7 juni, zijn de diensten door 24 kerkgangers te bezoeken. […]
  • Hofkerk hijst regenboogvlag12 januari 2019 Hofkerk hijst regenboogvlag Naast de Hofkerk is de regenboogvlag gehesen. De kerkgangers van protestantse gemeente willen daarmee hun steun betuigen aan iedereen die zich gekwetst voelt over de zogenoemde […]
  • Diverse Gorenaren in dialoog25 oktober 2014 Diverse Gorenaren in dialoog Diverse Gorenaren van verschillende gezindte en culturen en etniciteit komen op donderdag 13 november samen op verschillende plekken in Goor voor een goed gesprek en een maaltijd. Dit in […]
  • Kerkproeverij in de Hofkerk4 september 2017 Kerkproeverij in de Hofkerk Komend weekend is het Open Huis in de Goorse Hofkerk. Onder de titel ‘Kerkproeverij’ is iedereen uitgenodigd om te komen ‘proeven’ wat de Hofkerk te bieden heeft Komende zaterdag is er […]
  • Goorse gelovigen naar Lourdes23 februari 2015 Goorse gelovigen naar Lourdes Leden van de Goorse katholieke gemeenschap gaan begin mei op Pelgrimstocht naar Lourdes. De samenwerkende parochies in de regio met daarbij de Heilige Geest-Parochie sluiten zich aan bij […]