Wind en regen teistert paardenmarkt

De Goorse paardenmarkt editie 2014 was er een in de categorie guur, miezerig en koud. De wind en de regen teisterden de bezoekers op het Schoolfeestplein. Al voor dag en dauw werden de eerste paarden aangevoerd en begon de handel langzaam op gang te komen. Doordat de paardenhandel in een crisis verkeert waren er minder edele viervoeters dan in voorgaande jaren. Er waren er zo’n 200 waar vorig jaar tenminste het dubbele aantal was te zien op de Höfte. In de foyer van De Reggehof was het wel druk en vloeide het bier al rijkelijk in de ochtenduren onder muzikale klanken van GrandiJoost. De Goorse schoolkinderen mochten allemaal een paar uur eerder naar huis voor de Paardenmarkt, nog steeds één van de echte Goorse tradities sinds 1362. Klik op ‘meer’ voor een fotoreportage.

Paardenmarktslider1

Paardenmarkt8

Paardenmarkt9

Paardenmarkt5

Paardenmarktslider1

Paardenmarkt2

Paardenmarkt3

Paardenmarkt4

Paardenmarkt1

Gerelateerde berichten

  • Altijd even naar de Paardenmarkt…11 december 2015 Altijd even naar de Paardenmarkt… Het was miezerig en verraderlijk koud vanochtend. Toch waren er redelijk veel Gorenaren die toch de moeite namen om een kijkje te nemen op het Schoolfeestplein. Daar stonden al voor dag en […]
  • Meerderheid voor verhuizing paardenmarkt, één-derde anti22 oktober 2020 Meerderheid voor verhuizing paardenmarkt, één-derde anti Door het Corona-virus gaat de traditierijke Paardenmarkt in Goor dit jaar niet door maar is de hoop gevestigd op volgend jaar. Dan is het de bedoeling om de Paardenmarkt te verplaatsen […]
  • ‘Houd de traditie in ere…’9 december 2016 ‘Houd de traditie in ere…’ Het is een stukje Goorse traditie dat al sinds 1362 op de kalender staat en als het aan de Gorenaar ligt ook moet blijven. Een rondgang op het Schoolfeestplein vandaag leert dat het […]
  • Meer dan 30 kramen bij Kleurrijk in de Hof17 mei 2022 Meer dan 30 kramen bij Kleurrijk in de Hof Tijdens het evenement Kleurrijk in de Hof worden komende zaterdag meer dan dertig kramen opgesteld waar iets te doe, te zien of te proeven is. Tijdens het multi-culturele samenzijn op het […]
  • Liefde, vrijheid, geen dictatuur…9 januari 2022 Liefde, vrijheid, geen dictatuur… Het protest tegen de coronamaatregelen trok in Goor vandaag zo'n 200 demonstranten. Zij liepen mee met de fakkeltocht die startte op het Schoolfeestplein. Na een ronde door Goor was de […]