Wind en regen teistert paardenmarkt

De Goorse paardenmarkt editie 2014 was er een in de categorie guur, miezerig en koud. De wind en de regen teisterden de bezoekers op het Schoolfeestplein. Al voor dag en dauw werden de eerste paarden aangevoerd en begon de handel langzaam op gang te komen. Doordat de paardenhandel in een crisis verkeert waren er minder edele viervoeters dan in voorgaande jaren. Er waren er zo’n 200 waar vorig jaar tenminste het dubbele aantal was te zien op de Höfte. In de foyer van De Reggehof was het wel druk en vloeide het bier al rijkelijk in de ochtenduren onder muzikale klanken van GrandiJoost. De Goorse schoolkinderen mochten allemaal een paar uur eerder naar huis voor de Paardenmarkt, nog steeds één van de echte Goorse tradities sinds 1362. Klik op ‘meer’ voor een fotoreportage.

Paardenmarktslider1

Paardenmarkt8

Paardenmarkt9

Paardenmarkt5

Paardenmarktslider1

Paardenmarkt2

Paardenmarkt3

Paardenmarkt4

Paardenmarkt1

Gerelateerde berichten

  • Altijd even naar de Paardenmarkt…11 december 2015 Altijd even naar de Paardenmarkt… Het was miezerig en verraderlijk koud vanochtend. Toch waren er redelijk veel Gorenaren die toch de moeite namen om een kijkje te nemen op het Schoolfeestplein. Daar stonden al voor dag en […]
  • ‘Houd de traditie in ere…’9 december 2016 ‘Houd de traditie in ere…’ Het is een stukje Goorse traditie dat al sinds 1362 op de kalender staat en als het aan de Gorenaar ligt ook moet blijven. Een rondgang op het Schoolfeestplein vandaag leert dat het […]
  • Veel kritiek op afschaffen paardenmarkt. Wat vindt u?21 november 2019 Veel kritiek op afschaffen paardenmarkt. Wat vindt u? Het afschaffen van de paardenhandel en het verplaatsen van het evenement naar september, wordt op diverse platforms hevig bekritiseerd. Met name het om zeep helpen van de eeuwenoude […]
  • Paardenmarkt van start14 december 2018 Paardenmarkt van start De Goorse Paardenmarkt is vanochtend rond vijf uur gestart toen de eerste paarden werden aangevoerd. Naast de handel in de edele viervoeters zijn er ook andere kramen met vooral eten […]
  • Blauwe zone Schoolfeestplein ondanks bezwaren9 juli 2015 Blauwe zone Schoolfeestplein ondanks bezwaren De Oostkant van het Schoolfeestplein (kant Action) wordt over een aantal weken ingericht als een zogenoemde blauwe zone. Op de helft van het plein is het dan, net als op het Weversplein, […]