Elastiekenkoers 2015 fietst voor spina bifida

De Elastiekenkoers fietst in 2015 voor kinderen met ‘spina bifida’. Dat werd zaterdag bekendgemaakt tijdens het Goorse Glazen Huis, waar de Elastiekenkoers net als dit jaar weer samen mee aan slag gaat voor hetzelfde goede doel. De aandoening staat bij veel mensen beter bekend als een ‘open ruggetje’. De wielertocht wordt traditioneel op de donderdag van het School-en Volksfeest verreden. Zaterdagmiddag was eveneens de inschrijfmiddag voor het evenement, waarbij velen zich weer hebben aangemeld voor deelname aan de Elastiekenkoers. Het eindbedrag van het Goorse Glazen Huis wordt vandaag rond 17.00 uur bekend, wanneer Prins Marcel I van CV Sterzo de drie dj’s uit de serre van Café De Ster zal bevrijden. Het gezamenlijke doel van dit jaar zijn de ouderen in de verpleeg- en verzorgingshuizen in de Hof van Twente.

elastiekenkoers20142

Spina Bifida is een aandoening waarbij de bogen van de ruggenwervels niet goed gesloten zijn, maar open staan. Hierdoor kunnen bepaalde structuren zoals het ruggenmerg en vliezen, die normaal beschermd liggen in de wervelkolom, buiten de wervelkolom groeien en beschadigd raken. In Nederland worden er per jaar ongeveer 80 kinderen met deze afwijking geboren. Veel voorkomende lichamelijke problemen zijn vooral loopproblemen. Dat kunnen lichte loopprobleem zijn maar ook verlamming van voet-, knie-en heupspieren. Ook sociale en emotionele problemen kunnen een gevolg zijn van het open ruggetje. Ook werd bekend dat de stichting Elastiekenkoers dit jaar de ‘winterwens’ van Evelien in vervulling zal laten gaan. De stichting zet elk jaar iemand in het zonnetje die een moeilijke tijd achter de rug heeft, vorig jaar werd de familie Roelofsen een reisje naar Canada aangeboden.  Meer informatie over de stichting, het goede doel, sponsoring en donaties via www.elastiekenkoers.nl.

Gerelateerde berichten

  • Maarten ter Hofte verrast met nieuwe fiets en schoenen19 juni 2015 Maarten ter Hofte verrast met nieuwe fiets en schoenen Een prachtig gebaar van de Elastiekenkoers, Morsink Tweewielers en revalidatiecentrum 't Roessingh voor Maarten ter Hofte (11). Hét gezicht van het doel van de Elastiekenkoers van dit jaar […]
  • Afvalrace Goorse Glazen Huis-DJ’s14 november 2014 Afvalrace Goorse Glazen Huis-DJ’s De drie Disc-jockeys van de lokale omroep Hofstreek FM die vlak voor kerst weer 72 uur worden opgesloten in het Glazen Huis, zijn in sportieve voorbereiding. Robert van der Reest, Gert […]
  • Het slot zit erop…11 december 2014 Het slot zit erop… De dj's Robert van der Reest, Hilco Wekking en Gert Vaanholt zijn vanavond door burgemeester Nauta opgesloten in het Goorse Glazen Huis dat dit jaar voor het eerst is ingericht in de serre […]
  • Heeft Goor een stadsraad nodig ?9 januari 2016 Heeft Goor een stadsraad nodig ? Goor liep de afgelopen jaren massaal uit als de wielrenners van de Elastiekenkoers op Schoolfeestdonderdag werden ingehaald. Dit jaar is de laatste editie en op de vraag of het jammer is […]
  • Optreden Reggestad Muzikanten voor Glazen Huis13 december 2014 Optreden Reggestad Muzikanten voor Glazen Huis Het Goorse Glazen Huis heeft voor zondagmorgen de Reggestad Muzikanten gestrikt. Het blaaskapel van muziekvereniging Apollo zal vanaf 11.30 uur optreden bij café De Ster. Vanaf 11.00 uur […]