Samenwerking centraal tijdens drukbezochte nieuwjaarsreceptie gemeente

“De Hof is meer dan zes kernen en dertien buurtschappen.” Met deze knipoog naar de kersttoespraak van koning Willem-Alexander gaf burgemeester Ellen Nauta haar vooruitzichten voor 2015 weer, waarin vooral samenwerking tussen naasten werd benadrukt. De burgermoeder gaf haar toespraak tijdens de traditionele nieuwjaarsreceptie van de gemeente Hof van Twente. Een receptie die deze dinsdagavond druk bezocht werd door inwoners uit alle kernen van de gemeente. Naast de traditionele toespraak zette wethouder Harry Scholten enkele sporters uit de Hof van Twente in het zonnetje, die het afgelopen jaar een bijzondere prestatie hebben geleverd (zie foto). Zo werd onder meer de estafetteploeg van zwemvereniging De Hof gehuldigd, die in 2014 diverse kampioenschappen hebben behaald. Een bijzondere podiumganger was Marith Vrugteman, die met haar smaragdeend een nationaal kampioenschap in de wacht sleepte. Hoftalent Jacky Eggenkamp gaf onder toeziend oog van de vele aanwezigheden een optreden, met haar winnende nummer uit de wedstrijd van vorige week: Mooie Avond.

nieuwjaarsreceptie1

Noaberschap onder de bewoners van de ‘zelfbewuste’ gemeente Hof van Twente is en blijft volgens burgemeester Nauta een belangrijk bindmiddel: “We doen een beroep op u, om bijvoorbeeld die straat schoon te houden. Al is het in de Hof van Twente ook nu heel prettig wonen. Noaberschap bindt, daarom ben ik ook erg trots dat het noaberschapproject van raadslid Yvonne Nijhof één miljoen euro van de Provincie Overijssel krijgt.” De burgermoeder sprak verder van een turbulent 2014, waarin na een zwaar begin van de raadsperiode de gemeentelijke volksvertegenwoordigers elkaar hebben gevonden. “Dankzij een nieuw vergadersysteem hopen wij ook u, de inwoner van de Hof van Twente, terug te krijgen naar de vergaderzaal.” Waar 2014 volgens burgemeester Nauta het jaar van de ideeën was, moet 2015 het jaar van handelen worden. “Daarbij denken we in drie hoofdpunten: economie, duurzaamheid en zorgen voor elkaar. Denken in mogelijkheden. Niet alleen aan de kwetsbaren in de samenleving, maar ook aan de mantelzorgers. In 2016 bestaat de Hof van Twente vijftien jaar, een bekroning. Ik hoop u dan ook allen te verwelkomen op een Open Dag van de gemeente.”

Gerelateerde berichten