“Nooit zwichten voor terreur…”

De verschrikkelijke gebeurtenissen in Parijs waar gisteren moslim-extremisten 12 mensen doodschoten, dreunen in de hele wereld na en doen ook in deze regio stof opwaaien. De moord op de journalisten die in het satirische tijdschrift Charlie Hebo humoristische spotprenten plaatste over de profeet Mohammed is ook hard aangekomen bij de Goorse cabaretier Bert Eeftink. Hij staat wekelijks in Oost Nederland als het boze nukkige type Helligen Hendrik op het podium en heeft ook regelmatig de Islam als onderwerp. “Dit is een rechtstreekse aanval op de vrijheid van meningsuiting. Te gek voor woorden. Natuurlijk denk je dan na over wat je zelf allemaal roept op het podium al is het in onze shows allemaal met een vette knipoog. Toch zal ik nooit zwichten voor terreur”.

Eeftink1 Als het aan Eeftink ligt gaat ie zelfs een stapje verder als ie werkelijk bedreigd zou worden. “Ik zou er dan een schepje bij bovenop doen. Ik denk ook dat dat in de wereld gaat gebeuren. Ze hebben er 12 neergeknald maar er staan er 24 op. Het probleem is dat die extremisten geen enkel benul hebben wat humor is en enige zelfspot is ze helemaal vreemd. De katholieken worden al eeuwen op de hak genomen en slikken het voor zoete koek. Doen er ook nog wel eens zelf aan mee. Als je alleen de naam van de profeet al in de mond neemt als niet-moslim beledig je hem blijkbaar al.” Morgen en overmorgen staat Bert Eeftink met zijn show LöS in Bathmen. Ook dan is de islam weer onderwerp. “De kleding in dit geval” lacht de cabaretier die dan in de huid kruipt van Helligen Hendrik: “Ach, ik heb toch niks te vrezen, die moslims könt toch gin dialect. En doarbie: Ik woon noast ’t plietsieburo en tegenoaver ’t karkhof. Ik kan dus alle kant’n op”.

Gerelateerde berichten

  • Helligen Hendrik gaat het jaar uit met korte oudejaarsconference31 december 2021 Helligen Hendrik gaat het jaar uit met korte oudejaarsconference Onder het motto 'niets doen is geen optie' heeft het Goorse cabaretduo Bert Eeftink en Paul Schabbink toch nog iets bedacht waarmee ze het publiek in het oosten des lands met een lach het […]
  • Geen Scrooge voor Eeftink en De Reggehof4 december 2021 Geen Scrooge voor Eeftink en De Reggehof De voorstellingen van de Twentse versie van Scrooge zijn voor dit jaar geschrapt. De Goorse cabaretier Bert Eeftink zou in de maand december in de huid kruipen van het norse typje in de […]
  • Goorse bands en artiesten weer op pad, Kemperink in De Reggehof8 oktober 2021 Goorse bands en artiesten weer op pad, Kemperink in De Reggehof Nu live-entertainment weer mag na een lange coronaperiode, zijn ook de diverse Goorse artiesten en bands weer in beweging én op pad. Zo reist Circus Helligen Hendrik (Bert Eeftink en Paul […]
  • Eeftink met Roots bij Omroep Max8 januari 2021 Eeftink met Roots bij Omroep Max De Goorse programmamaker Bert Eeftink is vanaf vandaag te zien op NPO 2 met zijn programma 'Roots' dat hij deze zomer maakte in opdracht van RTV Oost. Eeftink gaat in de vijfdelige serie […]
  • Theatervoorstellingen Reggehof komen in januari weer op gang19 november 2020 Theatervoorstellingen Reggehof komen in januari weer op gang De theaters mogen weer beperkt open maar dat wil niet zeggen dat er dit jaar nog veel te beleven is in De Reggehof. De geplande voorstellingen zijn verschoven naar 2021 in de hoop dan […]