D66 wil ook karton en blik bij plastic afval

D66 gaat het college van B&W vragen waarom er in Goor en de overige kernen in de Hof van Twente nog geen karton en blik wordt ingezameld tegelijk met het plastic. In omliggende gemeenten blijkt dat goed te werken en ook afvalverwerker Twente Milieu pleit voor een dergelijke inzameling. Eén en ander moet leiden tot kostenreductie waardoor volgens de democraten de afvalstoffenheffingen omlaag kunnen. Die hadden dit jaar eigenlijk al met 5% omlaag gemoeten maar een door de hele raad gesteunde motie in november is door het college niet uitgevoerd. Ook daarop wil D66 burgemeester en wethouders aanspreken.

kartonincontainerkartonincontainer

Gerelateerde berichten

  • Een extra grijze bak met een oranje deksel…23 september 2015 Een extra grijze bak met een oranje deksel… De inwoners van krijgen binnen enkele weken een extra afvalbak bestemd voor verpakkingsmateriaal zoals plastic en karton. Twente Milieu laat weten dat het geen oranje bal wordt maar een […]
  • Afval scheiden doe je zo…12 januari 2017 Afval scheiden doe je zo… Het lijkt erop dat de inwoners van Goor fanatiek zijn begonnen met het scheiden van afval na de invoer van het Diftar-systeem op 1 januari jongstleden. Bij winkels in huishoudelijke […]
  • Goorse gezinnen gezocht die afvalvrij willen leven3 maart 2016 Goorse gezinnen gezocht die afvalvrij willen leven Zo weinig mogelijk restafval produceren in 100 dagen tijd. Dat is de uitdaging waar Twente Milieu ook Goorse gezinnen voor warm wil maken. De uitdaging waarvoor zich in Twente nu iets meer […]
  • Afval ook de komende zes jaar naar Bruins&Kwast25 mei 2019 Afval ook de komende zes jaar naar Bruins&Kwast Voor het afleveren van grof afval kunnen de inwoners van Goor en omgeving ook de komende zes jaar terecht bij Bruins&Kwast aan de Mossendamsdwarsweg. Na aanbesteding werd door Twente […]
  • Gijminkschool zamelt oud-papier in13 november 2019 Gijminkschool zamelt oud-papier in Elke eerste zaterdag van de maand halen ouders en leerkrachten van ODS 't Gijmink oud papier op in Goor. Wie dat kwijt wil aan de school kan elke eerste zaterdag van de maand het papier […]