Wiegerinck Ondernemer van het Jaar 2014

Bart Wiegerinck is Ondernemer van het Jaar 2014 geworden. De goedlachse directeur-eigenaar van het full-service garagebedrijf aan de Kerkstraat werd door de leden van Goor Collectief verkozen op de traditionele nieuwjaarsreceptie van de ondernemersvereniging in zalencentrum de Bebsel. Het bedrijf werd al in 1887 opgericht door de overgrootvader van Bart Wiegerinck, die daarmee de vierde generatie is die leiding geeft aan het familiebedrijf. Het is daarmee ook één van de oudste nog-bestaande bedrijven in de regio. Naast het bekende witte pand aan de Kerkstraat vallen ook vestigingen in Hengelo en Oldenzaal onder de in 2009 opgerichte Wiegerinck Groep, waardoor het bedrijf de laatste jaren een enorme groei heeft doorgemaakt. Wiegerinck volgt met de titel Robin Koops op, die vorig jaar won met zijn bedrijf Inreda Diabetics. Andere genomineerden dit jaar waren Smit Fysiotherapie en ThuisIn Leferink. Winnaar Bart Wiegerinck ontvangt naast de eer en het Hermes-beeldje ook de taak om het eerste biertje te tappen tijdens het Borreluurtje van het School-en-Volksfeest.

wiegerinckwinnaar
Voorzitter Roel Jochems keek in zijn nieuwjaarsspeech vooruit naar wat komen gaat en vergeleek Goor met zijn geboortestad Maastricht, waar ze ook trots zijn op waar ze vandaan komen en de schouders eronder zetten. Wethouder Meulenkamp noemde Goor daarop ‘Het Rotterdam van de Hof van Twente’, vanwege de ‘niet lullen, maar poetsen’-mentaliteit die er onder de bevolking heerst. De wethouder viel tevens de eer ten deel om de prijs voor Ondernemer van het Jaar uit te reiken. Positief vooruitkijken is dus het devies voor 2015, waarin voorzitter Jochems aankondigde dat er onder leiding van Rellie-voorman Ate Brunnekreef acht mensen bereid zijn gevonden een stadsraad op te richten, om de belangen van de Goorse ondernemers beter naar voren te laten komen. In 2013 werd hier al eerder een poging tot ondernomen, waar nu een succesvol vervolg op lijkt te komen. Verder werd er tijdens de wederom gezellige nieuwjaarsreceptie positief vooruitgekeken naar de initiatieven om het Goorse stadshart van meer allure te voorzien, door onder meer de zichtbaarheid van de Regge te vergroten en de lancering van de webshop, waar veel Goorse middenstanders zich bij hebben aangesloten.

BebselondernvhjEen volle zaal De Bebsel

BartwiegerinckBart Wiegerinck

WimmeulenkampbebselWethouder Wim Meulenkamp

OndernemervhjaarverkDe genomineerden voor Goors Ondernemer van het Jaar

Gerelateerde berichten