Tweede aanhouding in moordzaak ‘Meene’

Een 55-jarige man uit Neede is vanmorgen net voor zevenen aangehouden in een woning in de gemeente Emmen. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van de 24-jarige man uit Almere die op 17 december jongstleden werd aangetroffen in het Twentekanaal in de Goorse Meene. Na de aanhouding is vanmorgen door de politie op acht plaatsen in Nederland huiszoeking verricht. Hierbij werden sporen veiliggesteld en diverse goederen in beslag genomen. Ook werd in een woning te Haaksbergen een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen.POlitieonderzoekmeenetwentekanaal

Een dag na de vondst van het lijk werd de 42-jarige De B. uit Hengelo al aangehouden voor betrokkenheid. Hij zit nog steeds in hechtenis. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit en vraagt ook om meer getuigenverklaringen. Bellen kan met 0900 8844. Ook is het mogelijk vertrouwelijk te spreken met iemand van het Team Criminele Inlichtingen Eenheid 079 345 89 99. Een tip helemaal anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem: 0900 7000.