Wiekslag sluit projectweek af met 1 april-grap

De Wiekslag zou vandaag een koninklijk spetterend einde beleven van haar eigen themaweek ‘water’. De kinderen werden kinderen namelijk per brief verrast met het feit dat Prins Willem-Alexander op bezoek zou komen, om als beschermheer van het Global Water Partnership de week af te sluiten. De Prins zou per helicopter arriveren en na een korte toespraak weer vertrekken. In de klassen werd het Wilhelmus erin gestampt, geoefend hoe te gedragen bij een helicopterlanding en ouders voorzagen hun kinderen van digitale fototoestellen om deze bijzondere gebeurtenis vast te leggen. Vol verwachting stonden ouders en kinderen paraat, maar in plaats van een helicopter verscheen er een auto met daaruit een bord: 1-APRIL!

Uiteraard had het project ook een serieuze kant en zijn de leerlingen onder andere actief geweest met het binnenhalen van geld door middel van een sponsorloop ten behoeve van een waterproject in Kenia. Oorspronkelijk zouden de kinderen vorige week donderdag een bepaalde afstand lopen met 6 liter water op de rug, maar hoe toepasselijk, liep de sponsorloop die dag in water gezien de vele regen. Afgelopen maandag was het zover en werd er ruim 5000 euro binnen gehaald.

 

Gerelateerde berichten

  • Oponthoud in Kerkstraat15 februari 2011 Oponthoud in Kerkstraat Het zal de filemeldingen op de radio niet halen maar toch kunnen de wachttijden, zeker in de ochtend- en avondspits nog redelijk oplopen in de Goorse Kerkstraat. Door […]
  • Hulzebos boekt derde rallyzege7 juni 2010 Hulzebos boekt derde rallyzege Annemieke Hulzebos heeft afgelopen weekeinde haar derde opeenvolgende autorally-zege in dit seizoen geboekt. De Goorse is navigator van coureur Timo van der Marel en was de beste in de […]
  • Bijleveld bezoekt Haaksbergen30 september 2014 Bijleveld bezoekt Haaksbergen Commissaris van de Koning Ank Bijleveld heeft vanmorgen in Haaksbergen het condoleanceregister ondertekend. De Goorse betuigde daarmee namens het provinciebestuur van Overijssel […]
  • Gaat ‘De Ster’ weer stralen?10 september 2013 Gaat ‘De Ster’ weer stralen? Het was de warmste (na)zomer sinds mensenheugenis. Op en top terrasweer. Maar in Goor zit het belangrijkste terras potdicht. 'Wegens omstandigheden gesloten' prijkt er op een briefje. […]
  • Schoolfeest TV-filmpjes op YouTube20 juli 2021 Schoolfeest TV-filmpjes op YouTube De lokale Hofstreek Omroep heeft alle filmpjes die gemaakt zijn in het kader van het laatste alternatieve Schoolfeest op het eigen YouTube-kanaal gezet. Er was volgens de programmamakers […]