Schapen blijven grazen op Zenkeldamshoek

Schaapherder Martin Wormmeester blijft met zijn kudde actief op het Goorse industrieterrein Zenkeldamshoek. Op vragen van de SP antwoordde het college van B&W van de gemeente Hof van Twente dat het contract met de Gorenaar zal worden verlengd. De meerwaarde van het grazen op braakliggend terrein wordt erkend en een voortzetting van werkzaamheden kan samen met andere projecten elders besparen omdat Wormmeester geen uitkering meer hoeft als hij zijn eigen bedrijf kan starten. De herder doet zijn werk nu nog met behoud van uitkering. Deze ecologisch wijze van groenonderhoud wordt op meer plekken in Goor toegepast. Zo onderhoudt de schaapherder met zijn kudde onder andere de nog niet bebouwde delen ’t Heeckeren en laat hij zijn kudde in de zomermaanden ook grazen op het ijsbaanterrein. Wormeester is in 2010 als vrijwillig schaapherder begonnen met 50 schapen. De kudde is ondertussen flink gegroeid.

WormmeesterherderMartin Wormmeester

Gerelateerde berichten

  • Beschuit met muisjes voor Goorse herder25 april 2016 Beschuit met muisjes voor Goorse herder Het weer werkt nog niet mee maar het is toch echt lente en dat betekent ook dat nieuw leven zich immer aandient in de dierenwereld. Zo worden op het Goorse industrieterrein Zenkeldamshoek […]
  • Bedstede voor Goorse schaapsherder16 mei 2018 Bedstede voor Goorse schaapsherder Jos Duurland ligt er warmpjes bij. De Goorse schaapsherder van de Schaapskudde Hof van Twente kan vanaf heden ouderwets een tukje doen in een heuse bedstede. “Nu hoef ik niet meer op een […]
  • Schapen brengen bliksembezoek aan bewoners Ensink29 april 2017 Schapen brengen bliksembezoek aan bewoners Ensink Een bijzondere verrassing voor de bewoners van het Ensink in de wijk Heeckeren. Daar stonden een groot aantal schapen bij het krieken van de dag ineens in de tuinen én voor de ruiten van […]
  • Zenkeldamshoek gaat fors uitbreiden17 september 2021 Zenkeldamshoek gaat fors uitbreiden Het Goorse bedrijventerrein Zenkeldamshoek zal fors worden uitgebreid. Vanaf komende woensdag, 22 september, ligt daarvoor een nieuw bestemmingsplan zes weken ter inzage. Het terrein van […]
  • Auto rijdt sloot in op Zenkeldamshoek16 april 2021 Auto rijdt sloot in op Zenkeldamshoek Op bedrijventerrein Zenkeldamshoek is aan het begin van de avond een man met zijn auto de sloot in gereden. Dat gebeurde bij de rotonde bij de Klavermaten/Zomerweg. De automobilist reed […]