It sil heve…

Hoewel het kwik inmiddels weer is gestegen, dwalen ook de Goorse schaatsliefhebbers deze kille dagen met hun gedachten soms af naar het natuurijs. Kan er dit seizoen nog worden geschaatst in de buitenlucht? De Oald Goor-redactie greep dit vraagstuk aan om eens in de koffer met oude schaatsprenten te duiken. En wij stuitten op een prachtige kiek van wijlen Jan Sipkema. Waar de hoop nu is gevestigd op een paar dagen ijs, was Sipkema uit ons eigen Goor in de jaren ’80 tweemaal volledig in de ban van de Elfstedentocht. In 1986 en 1987 werd de tocht der tochten namelijk georganiseerd door onze plaatsgenoot en tevens voorzitter van de Friesche Elfsteden. Nog altijd een unicum in de rijke historie van de Elfstedentocht. Sipkema overleed in 2008, maar leeft als preses van de twee edities in successie nog altijd voort. Zelf reed Sipkema overigens de tocht ook twee keer uit.

Fotograaf

Sipkema, die de legendarische woorden it sil heve sprak bij het doorgaan van de Elfstedentocht, steekt na afloop de handen in de lucht naast winnaar Evert van Benthem.

 

Gerelateerde berichten

  • Kaartverkoop en prijsvraag Sterrenweekend gestart19 september 2011 Kaartverkoop en prijsvraag Sterrenweekend gestart De kaartverkoop voor het Sterrenweekend is weer gestart. Nieuw dit jaar is de invulling van de openingsdag. Op vrijdag is het de bedoeling dat sportteams, buurtverenigingen en families […]
  • Fietsendief actief in Goor?19 juni 2011 Fietsendief actief in Goor? Het Goorse centrum lijkt niet de meest veilige plek om een fiets te parkeren. Nadat Jesper Exterkate vrijdag het slachtoffer werd van een 'fietsendief', was Niek Haafkes zaterdagnacht de […]
  • Ruben Peters viert 25ste verjaardag14 mei 2016 Ruben Peters viert 25ste verjaardag Geen halve Abraham voor de vandaag 25 jaar geworden Ruben Peters, maar een levensgrote bierpint. En dat is niet voor niets, de trouwe FC Twente supporter houdt wel van een bacchanaal […]
  • Startersavond met succesverhaal Ellis Smit10 september 2015 Startersavond met succesverhaal Ellis Smit Heb je concrete plannen of ben je je aan het oriënteren op het starten van een eigen bedrijf in Goor? Laat je dan stimuleren en inspireren én aanmoedigen om de volgende stap te […]
  • Goorse groot in bijlage Telegraaf14 maart 2014 Goorse groot in bijlage Telegraaf Ingrid Keestra staat morgen met een groot verhaal in de bijlage 'Vrouw' van De Telegraaf. De 45-jarige Goorse vertelt in het grote verhaal over haar turbulente verleden op de arbeidsmarkt. […]