Klompenmuseum in programma Dieuwertje Blok

Het Goorse klompenmuseum is vanavond één van de onderwerpen in het NTR-programma Landinwaarts dat wordt gepresenteerd door de bekende presentatrice Dieuwertje Blok. Zij gaat wekelijks samen met Johan Ordevest op zoek naar de zogenoemde pareltjes van de cultuur en tradities van Nederland. Het Goorse klompenmuseum ’t Oale Ambacht trok de aandacht van de programmamakers doordat bestuurslid- en klompenmaker Ton Verheijen voor de 7de keer op rij nationaal kampioen klompen maken werd. Hij beschikt ook over een grote collectie klompen uit alle delen van Europa en ver daarbuiten die is te zien in het museum bij de Braakmolen. Landinwaarts is vanavond om 19.20 uur te zien op NPO2.

Bordklompenmuseum

 

Gerelateerde berichten

  • Open Dag Braakmolen en Klompenmuseum15 april 2015 Open Dag Braakmolen en Klompenmuseum Komende zondag is er een Open dag bij de Braakmolen én het Klompenmuseum in Goor. Naast het bezichtigen van de Molen en het museum aan de Mulderskamp is er muziek van de Harmonicaspelers […]
  • Stralende dag met veel publiek bij Braakmolen en Kukelnest19 april 2015 Stralende dag met veel publiek bij Braakmolen en Kukelnest Het was een prachtige zondag in het Goorse die door velen werd aangegrepen om activiteiten in de buitenlucht te ontplooien. De open dag van De Braakmolen en het Klompenmuseum trok veel […]
  • Monumenten bezichtigen en live muziek11 september 2015 Monumenten bezichtigen en live muziek Een goedgevulde activiteitenkalender voor dit weekeinde in het Goorse. Zo zijn er de Open Monumentendagen waarop de Hofkerk, De Braakmolen en het Klompenmuseum (foto) de deuren openen. Ook […]
  • Zilveren jubileum voor Goors Klompenmuseum5 april 2017 Zilveren jubileum voor Goors Klompenmuseum Het is één van dé toeristische trekpleisters naast de karakteristieke Braakmolen en geopend in 1992. Het Goorse Klompenmuseum 't Oale Ambacht viert dit jaar het 25-jarig bestaan en dat […]
  • Klompenmaker Roessink tweede van Nederland10 oktober 2018 Klompenmaker Roessink tweede van Nederland Marinus Roessink is tweede geworden tijdens de 87e Nationale Klompenkeuring. In het Brabantse Sint Oedenrode werden de, door de Goorse klompenmaker vervaardigde, houten schoenen met hoge […]